EDHO'nun Mübeccel'iydi! Benian Dönmez meğer yıllar önce Kurtlar Vadisi'nin Hüsrev Ağa'sı Baykal Saran adına...

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın Mübeccel'i olarak tanınan Benian Dönmez, şimdilerde Üç Kız Kardeş dizisinde rol alıyor. Ankaralı sanatçılar arasında yer alan Benian Dönmez'in yıllar evvel, Kurtlar Vadisi'nin Hüsrev Ağa'sı Baykal Saran anısına özel bir ödül aldığını çok az kişi biliyor. İşte Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın Mübeccel'i Benian Dönmez ile Kurtlar Vadisi'nin Hüsrev Ağa'sı Baykal Saran arasındaki o ortak nokta.

Benian Dönmez, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi ile kamera önü oyunculuğu kariyerinde büyük bir çıkış yakalamıştı. Dizide Mübeccel karakterini oynayan Benian Dönmez, her ne kadar şimdi Üç Kız Kardeş dizisinde rol alsa da, seyircinin gözünde hep Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın Mübeccel'i olarak kaldı. Ancak çok az kişi bilse de Benian Dönmez, tüm sanat kariyerinde iki önemli ödüle sahip olmuş bir aktris.

EDHO'NUN MÜBECCEL'İ BENİAN DÖNMEZ ÖDÜLLÜ BİR SANATÇI

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Dönmez, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, İzmit Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı ve buradan emekli oldu.

Dönmez, 2003 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahne aldığı Bahçemdeki Ayı oyunu ile Sanat Kurumu'ndan Övgüye Değer Kadın Oyuncu ödülünü alan Dönmez, 2007 yılında İki Kişilik Hırgür oyunu ile de Baykal Saran Tiyatro Ödülleri'nde Yılın En İyi Oyuncusu Ödülü'ne layık görüldü.

BAYKAL SARAN HAKKINDA

Özellikle Kurtlar Vadisi dizisindeki Hüsrev Ağa rolü ile akıllarda yer edinen usta aktör Baykal Saran, 28 Temmuz 2006 tarihinde vefat etmişti. Devlet Tiyatroları sanatçısı ve rejisörü olan Baykal Saran'ın adı ve anısına, 2007 yılından bu yana ödül verilmeye başlanmıştır.

Ödülü alan ilk sanatçı da Benian Dönmez olmuştur.