Ece Mumay nereli, şarkıları nelerdir? Ece Mumay kimdir, kaç yaşında?

Ece Mumay 'Peri' adlı video klibiyle yine gündemde konuşulan isimler arasında. Ece Mumay Peri şarkı sözleri de binlerce kişi tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Peki Ece Mumay kimdir, kaç yaşında, nereli, şarkıları nelerdir?

Ece Mumay, sosyal medya gündeminde 'Per'i şarkısıyla merak edilen isimler arasında. Ünlü sanatçının yeni çıkan şarkısı YouTube üzerinden büyük beğeni topladı. İnternet aramalarında araştırılan konuların başında yer alan "Ece Mumay Peri şarkı sözleri nedir? Ece Mumay kimdir, kaç yaşında, nereli?" soruların yanıtları haberimizde.

ECE MUMAY KİMDİR?

12 Ağustos 1998 tarihinde İstanbul'da dünyaya gözlerini açan Ece Mumay, 1..65 metre boyunda, 57 kilo ve aslan burcudur. Baba tarafından aslen Siirtli olan ünlü isim, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı mezunudur. Okulun ilk 2 yılında Kemençe üzerine eğitim almış, okulun son yılında ise Gitar Bölümü'ne geçmiştir.

Almış olduğu Gitar eğitiminin ardından okulu bitirmiş olan ünlü isim, Youtube'de paylaşmış olduğu şarkılarla birlikte ünlü olmayı başarmıştır. YouTube'de yayınlamış olduğu şarkılardaki başarısı medyanın da ilgisini çekmiş ve TRT1 kanalında yayınlanan sabah programına davet edilerek burada da canlı şarkılar söylemiştir.

Bir süre sonra YouTube'de takipçi sayısı artmış ve söylemiş olduğu "Vazgeç Gönül" isimli Cover 66 milyondan daha fazla kişi tarafından dinlenmiştir. Tekli parçalarının ardından 2018 tarihinde bandrollü albüm çıkartmış olan Ece Mumay, bu ilk albümüne "Odamdan" adını vermiştir. Albüm Pasaj müzik firması tarafından çıkartılmıştır.

Albümde ön plana çıkan iki parça bulunmaktadır. Bu parçaların ilki "Belki Bir Gün" isimli şarkı diğeri ise "Bir Vedayla Bir Ömür" isimli parçalardır. En son olarak 2020 yılında "Galaksi" isimli tekli bir şarkı çıkartmış olan ünlü ismin şarkısı YouTube'de en çok dinlenen şarkılar arasında yer almıştır.

Sosyal medya hesaplarını düzenli olarak kullanan Ece Mumay, yabancı diller arasında ise Almanca ve İngilizce dillerine hakim olan bir isimdir.

Şarkıcılık kariyerinde zirve noktası ise 19 Haziran 2020 tarihinde çıkarmış olduğu "Galaksi" adlı teklisi ile olmuştur ve 180 milyon kez izlenen video klibi ve radyolarda çalan şarkısı ile pandemi döneminde yaza damgasını vuran tek şarkıcı olma ünvanını elde etmiştir.

Güzel şarkıcının en çok merak edilenlerinden olan boyu ve kilosu kaçtır sorusuna yanıt olarak Ece Mumay 165 cm boyunda ve 57 kilogram ağırlığındadır.

ECE MUMAY PERİ ŞARKI SÖZLERİ

Dokunma bana dedi sakın ola sormadım

Sebebi neydi neden öyle davrandın

Dönmedin gurura taş misali gelmedin,

Sevgilim sevilmedim yok.

Dakikalarıma es de, sözlerime de beste,

Olamadın kaldı bunlar hep heveste,

Dolanıyordum sana bengonviller gibi

Doldu kapasite.

Kesin bi' bana kastı,

E damarıma bastı,

Gelmem geri geri geri

Bıraktı gitti önce hayırdır bi dönünce

Ben oldum peri peri peri