Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun davasında yeni gelişme

Sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetine ilişkin davada yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme, dava dosyasının mütalaasını hazırlaması için cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar verdi.

IHA

Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetine ilişkin 20 sanıklı davanın görülmesine devam edildi. Duruşmada mahkeme, dava dosyasının mütalaasını hazırlaması için cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar verdi.

Sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu 27 Ocak günü Yeşilköy'de ortağı olduğu balık restoranında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Olay sonrası yürütülen soruşturma çerçevesinde 16 Mayıs'ta Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, 20 sanığın 10'u hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile değişen oranlarda hapis cezası talep edilmişti.

Olaya ilişkin davanın görülmesine devam edildi

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 7 tutuklu sanık ile bir kısım tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Duruşmaya Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu da katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Raşit Dündar, olay günü restoranda çay servisi yaptığını ve 2 kişinin buraya gelerek Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile görüşmek istediğini söyledi. Tanık Dündar gelen kişilere çay servisi yaptığını ve olay anında orada bulunmadığını belirtti.

Görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini ve dosyasının mütalaasını hazırlaması için kendisine gönderimesini talep etti.

Söz verilen tutuklu sanıklar ise tahliyelerini istedi

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, mütalaasını hazırlaması için dosyayı cumhuriyet savcısına gönderdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.