Ece Erken'den Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun eski eşi Benan Kocadereli'ye dava

Sunucu Ece Erken, eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ilk eşi Benan Kocadereli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek şikayette bulundu. Ece Erken, Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun iki çocuğunun annesi Benan Kocadereli'den davacı oldu.

Sunucu Ece Erken'in avukat eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, uğradığı silahlı saldırı sonucu vefat etmişti. Ölümün ardından Ece Erken ile eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ailesi arasında miras sebebiyle sorunlar yaşanmaya başladı. İddiaya göre; Mahmutyazıcıoğlu'nun ağabeyi, ünlü sunucuyu tehdit etti.

Ece Erken hakkında yapılan, "Kardeşinin mallarına çökmüşsün" yorumuna ise Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun eski eş Benan Kocadereli bir magazin programında program yorumcusuna gönderdiği iddia edilen mesaj ile karşılık verdi ve mesajda, "Yok öyle bir şey, her şey bilgim dahilinde. Mal kaçırma değil onun adı. Her şey Naz ve Eda'nın. Asıl mal kaçıran başka birisi. Davalar da devam ediyor" dedi.

Sabah'ta yer alan habere göre; bunun üzerine Ece Erken avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu ve Benan Kocadereli'ye dava açtı.

Sunulan dilekçede, "Şüpheli, bir magazin programı aracılığıyla yaptığı açıklamalarla, sanki müvekkilimiz reddi miras yaptığı eşinin hayat sigortasından elde ettiği paraya talip olduğu yönünde kanaat oluşturmaya çalışmakta, müvekkilimizin kamuoyu önünde küçük düşmesi için çaba göstermektedir" ifadeleri de yer aldı.