Ebru Şallı ve Hadise'nin rahatsızlığı ortaya çıktı... Uyku felci hastalığı ünlü isimlerin kabusu oldu!

Sarah Pinborough'ın kitabından uyarlanan 'Behind The Eyes' (Gözlerinin Ardında) dizisi Türkiye'de de yayınlanmasının ardından bir anda gündeme oturdu. Halk arasında 'karabasan' olarak adlandırılan 'uyku felci' hastalığının birçok ünlü isimde olduğu ortaya çıktı. Hadise ve Ebru Şallı'nın uyku felci rahatsızlığı olduğu öğrenildi.

Türkiye'de de yayın hayatına başlayan Netflix'te ekrana getirilen Sarah Pinborough'ın kitabından uyarlanan 'Behind The Eyes' (Gözlerinin Ardında) dizisi halk arasında 'karabasan' adıyla bilinen 'uyku felci' araştırılmaya başlandı.

Yaklaşık 1 yıldır koronavirüs nedeniyle içine girdiğimiz pandemi süreciyle birlikte uzmanlara göre uyku felci ve uykuda yürüme gibi sorunlar yüzde 78 arttı. Birçok ünlü isim de uyku felci rahatsızlığı ile mücadele ediyor.

Takvim gazetesinin haberine göre; Kendall Jenner, Jimmy Kimmel, Jennifer Aniston, Rihanna, Lady Gaga ve Madonna, hem uyku felci hem de uyurgezerlik gibi problemler yaşıyor.

Türkiye'de ise uyku felci (karabasan) rahatsızlığı yaşayan isimlerden biri de Hadise. Ünlü popçu 2016 yılından beri uyku felci rahatsızlığı yaşıyor. Tedavi gören şarkıcı hastalığı atlatırken koronavirüse yakalanmasından sonra uyku problemi anksiyete bozukluğuna bağlı olarak yeniden nüksetti.

Oğlu Pars'ı kaybederek büyük bir acı yaşayan Ebru Şallı da aylardır 'uyku felci' sorunuyla mücadele ediyor.

UYKU FELCİ NEDİR?

Bir kişi uyandığında veya uykuya daldığında ortaya çıkan bir durumdur. Aslında bilinçliderler, ama hareket edemezler veya konuşamazlar. Bu genellikle birkaç dakika sürer. Durumun zararlı olduğu düşünülmese de, deneyim korkunç olabilir.