Eskişehirli olduğunu bilmediğiniz 5 ünlü isim

Magazin dünyasının renkli kişilikleri ve ışıltılı hayatları ile merak edilirken biz de sizler için Eskişehirli olan ünlü isimleri derledik. İşte Eskişehirli olduğunu bilmediğiniz 5 ünlü isim...

Ekranlarda boy gösteren ünlü isimlerin hayatlarına dair detaylar merak ediliyor. Ünlülerin memleketleri de araştırılan konular arasında yerini alıyor.

Fulya Öztürk hakkında bilinmeyen 3 gerçek

İşte Eskişehirli olduğunu bilmediğiniz 5 ünlü isim;

1- SOMER SİVRİOĞLU

1971 yılında dünyaya gelen Somer Sivrioğlu, 25 yaşında iken 1995 senesinde Yüksek Lisans yapmak için Avustralya'ya gitmiştir. Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünden mezun olmuş, daha sonra master yapmıştır.

2- NALAN

1973 yılının Kasım ayında dünyaya gelen ünlü sanatçı Nalan Eskişehir doğumludur. Babası polis, annesi ise ev hanımıdır. Babasının o dönemlerde tayin olması sebebi ile 3 yaşında iken ailesi ile birlikte İstanbul'a taşınmıştır. Ailenin 3. kız evladıdır. İlkokul eğitimine de İstanbul'da başlamıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitimi ve Kanun öğrencisi olarak Ortaokul eğitimini bitirmiş, ardından Lise ve Üniversite tahsilini Şan Bölümü Klasik Türk Müziği üzerine tamamlamıştır.

Kırıkkaleli olan 4 ünlü isim

3- HALİL SEZAİ

1979 yılının Ağustos ayında Eskişehir'de dünyaya gelen Halil Sezai Paracıkoğlu, baba tarafından aslen, Bulgaristan Pazarcık İli Paracık Köyü'ndendir. Soyismi Paracıkoğlu'da buradan gelmektedir.

4- CÜNEYT ARKIN

7 Eylül 1937 yılında dünyaya gelmiştir. 2018 yılı itibariyle 81 yaşında olan usta isim Başak burcudur. Boyu ise 1.82 cm'dir. Aslen baba tarafından Eskişehir, Odunpazarı, Karaçay Köyü nüfusuna kayıtlıdır. Babası İstiklal Savaşı gazileri arasında yer alan Hacı Yakup, annesi ise Halise Hanım'dır. Yoksul bir ailenin evladı olan Cüneyt Arkın'ın gerçek ismi ise Fahrettin Cüreklibatur'dur. Annesi 1983'te, babası ise 1988 yılında yaşamlarını yitirmişlerdir.

5- CANER ŞAHİN

1992 yılının Ocak ayında dünyaya gelen yakışıklı oyuncu doğma büyüme aslen Eskişehir'lidir. Anne ve babası emekli öğretmen'dir, eğitimci bir ailenin evladıdır. 2 erkek kardeşi vardır. Eskişehir Fatih Fen Lisesi ardından, İstanbul Üniversitesi Makine Mühendisliğini kazanmıştır. 1 sene hazırlık okuduktan sonra Tiyatro'ya ilgi duymuş ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur. Eğitim hayatı döneminde arkadaşları ile birlikte Tiyatro Lahza'yı kurmuştur. Tiyatro Lahza'da oyunculuğun yanı sıra yönetmenlik yapmıştır.