Dostları Cüneyt Arkın'ı anlattı! Şoray Uzun: ''Ondan öğrendiğimden beri...

Cüneyt Arkın için bugün önce Atatürk Kültür Merkezi'nde bir tören düzenlendi ardından Teşvikiye Camii'nde bir cenaze namazı kılındı. Akşam ve Akşam TV ekibinden Hüsna Köşger, Gişeci programıyla Cüneyt Arkın'ın cenaze törenini yerinde takip etti. Birçok ismin Cüneyt Arkın hakkında demeç verdiği törende, Şoray Uzun bir dönem baba-oğlu da oynadıkları usta sanatçı ile ilgili anlattıklarıyla duygulandırdı.

Türk sinemasının büyük jönlerinden Cüneyt Arkın, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki tören ve Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenini yerinde takip eden Akşam TV ekibinden Hüsna Köşger, başta Serdar Gökhan ve Tamer Yiğit olmak üzere birçok isimle Cüneyt Arkın'ı ve usta sanatçıyla anılarını konuştu.

SÖYLEYECEK O KADAR ÇOK ŞEY VAR Kİ...

SERDAR GÖKHAN

"Söyleyecek o kadar çok şey var ki... Ama şu dar zamana sığdıracak kadar kısa değil. Tabi Türk sinemasında çok büyük emekler verip katkılar sağlamış, sinemamıza aksiyonu getirmiş değerli bir büyüğümüzdü. Benden 9 yaş büyüktü. Kaybettik, onun üzüntüsü içerisindeyiz. Söyleyecek çok şey var ama hepiniz biliyorsunuz Cüneyt Ağabey'in kim olduğunu... Benim daha detaylı anlatmama gerek yok."

TAMER YİĞİT

"Allah mekanını cennet etsin ve ailesine sabırlar versin. İyi dostum ve arkadaşımdı. Cüneyt'le 2 filmimiz vardı. Bir de Kuruluş'ta oynadık. Filmleriyle onu daha çok seyredeceğiz."

CÜNEYT AĞABEY'DEN ÖĞRENDİĞİMDEN BERİ SAATİM SAĞ KOLUMDADIR

ŞORAY UZUN

"1974 yılında okuma yazmayı söktüğümde ilk mektubu Cüneyt Ağabey'e yazmıştım. İmzalı fotoğrafını istemiştim. Sonra bir TV stüdyosunun koridorunda karşılaşınca, 'Ben fotoğrafınızı istedim ama gelmedi' dedim, 'Gelmedim ama ben geldim. Buradayım' dedi. İki buçuk yıl baba oğul oynama şansını elde ettik. Ben saatimi sağ koluma takarım, Cüneyt Ağabey'den öğrendiğimden beri. Onun gibi olmaya çalıştım meslek hayatımda, rol modelimdi. Hayatta yol göstericilerimden biri oldu."

MAHMUT CEVHER

"Biz de sizin söylediğiniz gibi hatırlayacağız. Yeri doldurulamayacak bir insan. Sinemadan da önce çok iyi bir ağabeyim ve dostumdu. Birlikte filmde oynadık ama bir devir kapandı."

KENDİ KRAVATINI ÇIKARIP BANA VERECEK KADAR NAZİK BİR İNSANDI

TEOMAN AYIK

"Gerektiğinde baba gerektiğinde ağabey gibiydi. Oynadığımız filmde o okulun müdürü ben de sahibiydim. Orada bir sahnem vardı. Bana dedi ki, "Sen okulun sahibisin, takım elbise giymişsin kravatın yok, kravat tak" dedi. Kravatım yok deyince kendi kravatını çıkarıp bana verdi. Bunu yapacak kadar nazik bir insandı."

NURİ ALÇO

"Cüneyt Ağabey bugün sadece Türkiye değil dünya çapında da ismini duyurmuş bir aktör. Sinemanın o dönemki şartlarında bütün teknikleri ve sinemayı öğreten kişiydi. Avantür ve dövüş/aksiyon filmlerinin bir numaralı ismiydi. Ben onunla çok çalıştım, aynı zamanda hemşerim ve ailecek görüştüğüm biriydi."