Dizi sektörünün tüm gerçeklerini anlatıyor! Yardımcı Oyuncu'yu izleyen herkes...

Yardımcı Oyuncu dizisi TRT'nin dijital platformu Tabii'de ilk sezonu ile yer alıyor. Sercan Badur'un başrolünde olduğu Yardımcı Oyuncu dizisinde; çekimlerin nasıl yapıldığı, figüran olarak da bilinen yardımcı oyuncuların dizilere nasıl dahil edildikleri ve süreçleri anlatılıyor.

AKŞAM

Hüsna Köşger

Ekranda izlediğimiz ve reytinglere yenilmemek için mücadele eden dizilerin çekimlerinin nasıl yapıldığını, figüran olarak tanımlanan yardımcı oyuncuların dizilere nasıl dahil edildikleri ve süreçlerinin işleme şeklini bilmeyi birçok kişi ister. Emrah Aguş TRT Tabii'de yayınlanan dizisi Yardımcı Oyuncu ile bunu esprili bir dil ile seyirciye sunuyor.

Emrah Aguş'un hem yönetmeni hem de yazarı olduğu dijital bir dizi olan Yardımcı Oyuncu'da; dizi sektörünün görünmeyen yüzü esprili bir dil ile yardımcı oyuncular yani figüranlar üzerinden anlatılıyor.

YARDIMCI OYUNCU DİZİSİNDE KONU NASIL İŞLİYOR?

Sercan Badur'un oynadığı Murat karakteri, mühendislik son sınıf öğrencisidir ve paraya ihtiyacı vardır. Hiç aklında yokken kendisini figüranlık yapmak zorunda bulur ve ekranın hemen hemen tüm dizi türlerinde çalışıp klişelerine, zorlamalarına ve yanlışlarına maruz kalır.

Ev arkadaşı olduğu Evren ise yer yer görünür ancak her görünüşünde, hiç izlemese dahi dizi projeleri ve sinema dünyası hakkında yaptığı nokta atışı tespitler ile hem Murat'ı hem de seyirciyi şaşırtmayı başarır.

Yardımcı Oyuncu'da Murat rolünde izlediğimiz kişi Sercan Badur. Onu yardımcı oyuncu olmaya yönlendiren Servet Birand Tunca, tespitleri ile tüm bölüme etkisini bırakan Evren'i ise Eren Pekgöz.

İlk sezonu 10 bölümden oluşan dizinin ikinci sezonu için çalışmaların başlayıp başlamadığı henüz bilinmiyor.