Disney ‘Atatürk' için direniyor

Disney Plus Türkiye Başkan Yardımcısı ‘Atatürk' dizisinin fragmanını paylaşırken, AKŞAM Gazetesi Ermeni Diasporası'nın haberini önceki gün manşete taşımıştı. Atatürk'ü Aras Bulut İynemli'nin oynadığı dizide Mehmet Günsür ve Songül Öden de rol alıyor.

Akşam Gazetesi

Geçen yıl Türkiye'ye giriş yapan Disney Plus, ani bir kararla platformdaki tüm orijinal Türk yapımlarını kaldırdı. Yapımlar arasında 'Recep İvedik 7', 'Kral Şakir: Geri Dönüşüm', 'Ben Gri', 'Kaçış', 'Dünyayla Benim Aramda', 'Yılbaşı Gecesi', 'Bursa Bülbülü' ve 'Özür Dilerim' yer alıyor. Çekimi devam eden içeriklerin akıbeti ise bilinmiyor.

'ÇOK YAKINDA YAYINDA!'

Bu yapımlardan biri de, başrolünü Aras Bulut İynemli'nin oynadığı 'Aatatürk' dizisi. Amerikan Ermeni Ulusal Komitesi, dizinin yayınlanmaması için Disney Plus'a 29 Haziran'da Twitter üzerinden çağrı yaparken, Atatürk'e de ağır hakaretler yağdırdı. Şirket de tüm Türkçe içerikleri platformdan kaldırdı. Resmi açıklama yapmazken, şirketin Türkiye Başkan Yardımcısı Mehmet İçağasıoğlu, 'Atatürk' dizisinin fragmanını paylaştı. Disney Plus Türkiye'nin hesabından yapılan paylaşımda da dizinin fragmanına yer verildi ve "Orijinal dizi #Atatürk çok yakında, Cumhuriyetimizin 100. yılında yayında" ifadeleri kullanıldı.