21 Ağustos Star TV yayın akışı: Devlet Kuşu filminin konusu nedir, oyuncuları kimlerdir?

Devlet Kuşu filmi bu akşam Star TV ekranlarında olacak. Usta oyuncu Kemal Sunal'ın unutulmazlarından olan film, saat 20.00'da seyirci ile buluşacak. Devlet Kuşu filminin yönetmenliğini Memduh Ün üstleniyor. 1980 yapımı olan film, Orhan Kemal'in aynı adlı eserinden sinemaya uyarlandı.

Devlet Kuşu filmi bu akşam saat 20.00'da Show TV'de yayınlanacak. Filmin başrolünde usta oyuncu Kemal Sunal yer alıyor. Devlet Kuşu filmi, Orhan Kemal'in aynı adlı eserinden 1980 yılında beyazperdeye uyarlandı. Filmin yönetmenliğini ve yapımcılığını Memduh Ün üstlenirken; senaryosu ise Orhan Aksoy'un kaleminden çıktı.

DEVLET KUŞU FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Mustafa bir gecekondu mahallesinde oturmaktadır. Mahalle arkadaşları Sülo ve Murat ile aylak aylak dolaşan Mustafa komşu kızı Aynur'a gönlünü kaptırmıştır. Mahalleye gelen Zülfikar adında bir iş adamı mahalleye yaptırmak isteği binanın adını kızı Hülya'nın ismini vermek istediğini söyler. İnşaatın bekçisi Mustafa'nın babası olur. Babası ile inşaatı görmeye gelen Hülya burada ünlü aktör Jean Paul Belmondo'ya benzettiği Mustafa'yı görür ve o anda gönlünü ona kaptırır. Ailesinin baskısı ile Zülfikar ve Hülya'ya yaklaşmaya başlayan Mustafa zamanla arakadaşlarından ve Aynur'dan uzaklaşmaya başlar. Ailesini sefaletten kurtarmak adına Hülya ile evlenmeyi düşünen Mustafa paranın mutluluk getirmediğini anlar, mahallesine ve Aynur'una geri döner.

DEVLET KUŞU HANGİ YIL ÇEKİLDİ?

Kemal Sunal'ın başrolünü üstlendiği Devlet Kuşu 1980 yılında çekilmiştir. Film, Orhan Kemal'in aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanmıştır.

DEVLET KUŞU OYUNCULARI

  1. Kemal Sunal – Mustafa
  2. Serpil Çakmaklı – Aynur
  3. Hüseyin Kutman – Zülfikar
  4. Bülent Kayabaş – Sülo
  5. Yadigar Ejder- Murat
  6. Reha Yurdakul – Kahveci Taşkasaplı
  7. Mehtap Ar – Hülya
  8. Nermin Özses – Şöhret

21 AĞUSTOS STAR TV YAYIN AKIŞI

  1. STAR HABER 18.45
  2. MEDCEZİR 23.45
  3. ARAMIZDA KALSIN 02.00