Demet Akalın sordu, Işın Karaca yanıtladı: 15 Temmuz'u bu kadar güzel anlatan kim?

Şarkıcı Demet Akalın, sosyal medya hesabından FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin bir video paylaşarak, “Kim bu? 15 Temmuz'u ne kadar güzel anlatmış!” notunu düştü. Akalın'ın sorusuna yanıt ise Işın Karaca'dan geldi: “Demetim, İletişim Başkanı Fahrettin Altun…”

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, resmî Twitter hesabından 15 Temmuz’a ilişkin bir video paylaşarak, “Kim bu? 15 Temmuz’u ne kadar güzel anlatmış!” diye yazdı. Akalın’a yanıt veren bir diğer sanatçı Işın Karaca ise, “Demetim, (anlatan kişi) Sayın Fahrettin Altun, İletişim Başkanı…” dedi.

"ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA 15 TEMMUZ YAŞATMASIN"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, şarkıcı Demet Akalın ile Işın Karaca arasındaki diyaloğa dahil olarak, söz konusu videonun 16 Temmuz 2016 tarihine ait olduğunu söyledi.

Altun, şunları kaydetti:

"İşgal girişiminin ilk anlarından itibaren Millet olarak hainlere karşı durduk. Şehitlerimize, gazilerimize çok şey borçluyuz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Allah bu millete bir daha 15 Temmuz yaşatmasın!"

Demet Akalın’ın paylaştığı videoda, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden bir gün sonra katıldığı bir televizyon kanalında gerçekleştirdiği konuşmaya yer verildi. Altun, 16 Temmuz 2016’da yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

“TÜRKİYE BÜYÜK BİR BADİRE ATLATTI”

“Türkiye çok büyük bir badire atlattı ve bu badireyi de halkın dirayetiyle atlattı. Türkiye halkı, bir millet olduğunu bir kere daha net bir şekilde göstermiş oldu. Ve bunu hem dosta hem de düşmana göstermiş oldu.

Türkiye’nin bir istiklal mücadelesi vermekte olduğunu bir süredir bu ekranlarda da haykırmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bu ülkenin yöneticileri, istiklal mücadelesinin ne denli önemli olduğunu ve bunun ne denli tarihi bir mücadele olduğunu kamuoyuna anlatmaya çalışıyorlar.

“PARALEL İHANET ÇETESİ, BU SÜRECİN BAŞINI ÇEKEN BİR YAPIYDI”

Bu mücadeleye karşı olmaya çalışan, bu mücadeleyi geçersiz kılmaya çalışan ve Türkiye’yi alt etmeye çalışan düşmanlar var. İçeride de konuşlanmış olan bu düşmanları anlatmaya çalışıyorduk; ki Paralel İhanet Çetesi, Paralel Devlet Yapılanması da aslında bu sürecin başını çeken bir yapılanmaydı.

“17-25 ARALIK’TAN SONRA HER ŞEY KAMUOYUNUN GÖZÜNÜN ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİ”

Bu Paralel Devlet Yapılanması ilk olarak 2013’ün sonunda 17-25 Aralık’ta yargı marifetiyle bir darbe yapmaya kalktı. O darbe, o kalkışma boşa çıkarılıp yeni bir süreç başladıktan sonra artık her şey tüm kamuoyunun gözünün önünde gerçekleşti.

“MİLLET FETÖ’YE KARŞI TEK SES OLABİLİYORSA, BU KONUNUN ALGILANMIŞ OLMASIYLA İLGİLİDİR”

Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi liderliği ile birlikte bu ülkenin böylesi bir düşmanla nasıl karşı karşıya kaldığı netleşmiş oldu. Bugün bu millet böylesi bir ihanet karşısında net bir şekilde tek ses olabiliyorsa, bu her şeyden önce o günden bu güne milletin bu konuyu net bir şekilde algılaması ve bu konuda bilinçlenmesiyle ilgilidir.

“HALK, BUNLARIN NE DENLİ TEHLİKELİ OLDUĞUNU BİLİYORDU”

Paralel İhanet Çetesi, Paralel Devlet Yapılanması ne denli tehlikeli bir yapıdır, bunu halk sadece dünkü darbe girişimiyle görmedi. Halk bunu biliyordu ve bu darbe girişimini yapan bu adi cunta ortaya çıktıktan sonra halk buna tepkisini çok net bir şekilde gösterdi.