Demans ile mücadele eden Bruce Willis'in eşi Emma Heming kitap çıkarmaya hazırlanıyor

Bir süre önce demans teşhisi konulan Bruce Willis'in eşi Emma Heming cephesinden yeni bir haber geldi. Bruce Willis'in hastalık sürecinde yaşadıklarını anlatacak olan Emma Heming kitap çıkarmaya hazırlanıyor.

Dünyaca ünlü aktör Bruce Willis'e geçtiğimiz mart ayında "afazi" denilen beynin bazı bölgelerinde meydana gelen işlev bozukluğu sonucu ortaya çıkan konuşma, konuşulanı anlama ve okuma-yazma gibi becerileri etkileyen hastalığın teşhisi kondu. Oyunculuğu bırakmak zorunda kalan ve gözlerden uzak bir yaşam tercih eden Bruce Willis'in hastalığı ilerleyen süreçte demans olarak açıklandı.

Eşi Willis'e teşhis konulmasının ardından bir an olsun ünlü oyuncuyu yalnız bırakmayan Emma Heming, hastalık süreciyle ilgili 2025 yılında çıkacak olan bir kitap yazmaya başladı.

Sevdiği birilerinin 'demans' hastalığına yakalanan kişilere ilham vermek istediğini söyleyen Emma Heming, "Birçok kişi için bu hastalıkla ilk temas doktorlarının muayenehanesinde oluyor. Bu bilginin doktordan hastaya ve sevilen kişiye nasıl aktarıldığının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kaynakların ve bilgilerin kolayca ulaşılabilir olması zorunlu. Tecrübelerimden ve konuştuğum diğer bakım partnerlerinden biliyorum ki hikayelerimiz ne yazık ki çok benzer. Doktorun ofisinden neredeyse hiçbir kaynak veya destek olmadan ve telaffuz edemediğim bir teşhisle ayrıldık" ifadelerini kullandı.