Deli Deli Küpeli filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Film hangi yıl çekildi?

Bir Kemal Sunal klasiği olan Deli Deli Küpeli bu akşam Star TV ekranlarında olacak. Saat 20.00'da yayınlanacak olan film, aynı zamanda Yeşilçam tutkunlarına da keyifli vakit geçirtecek. Deli Deli Küpeli filminin yönetmen koltuğunda Kartal Tibet oturuyor. Filmin senaryosu ise Osman F. Seden'in kaleminden çıktı. Deli Deli Küpeli Cevat Fehmi Başkut'un Buzlar Çözülmeden adlı tiyatro oyununun sinema uyarlamasıdır.

Deli Deli Küpeli filmi bu akşam saat 20.00'da Star TV ekranlarından seyirci ile buluşacak. Filmi usta yönetmen Kartal Tibet yönetirken, senaryosu ise Osman F. Seden'e ait. Deli Deli Küpeli aynı zamanda Cevat Fehmi Başkut'un Buzlar Çözülmeden adlı tiyatro oyununun sinema uyarlamasıdır. 7 Ağustos Star TV yayın akışına göre film bitişinde hemen akabinde saat 22.00'da kaçıranlar için tekrarı yayınlanacak.

DELİ DELİ KÜPELİ HANGİ YIL ÇEKİLDİ?

Deli Deli Küpeli filmi 1986 yılında çekilmiştir.

DELİ DELİ KÜPELİ KONUSU

Karla kapanan yolları fırsat bilen kişiler karaborsacılık ve tefecilik yaparak halkı sömürmeye başlar. Karaborsacılık ve tefecilik kasabada halkı perişan eder. Buna itiraz edenleri ise eşkıya şiddetle bastırır. Bu sırada hastaneden kaçan iki delinin yolu kasabaya çıkar. Halkın kendilerini kaymakam ve hakim sanması üzerine onlar da bu rolleri benimser. Kısa süre sonra tefeci ve karaborsacılar ile deli kaymakam arasında amansız bir mücadele başlayacaktır.

DELİ DELİ KÜPELİ OYUNCULARI

  1. Kemal Sunal- Deli kaymakam Şaban
  2. Melike Zobu- Casus Hatice
  3. Yaman Okay- Eşkıya Yılanoğlu
  4. Reha Yurdakul- Avukat Şeref Haktanır
  5. Yavuzer Çetinkaya- Deli hakim
  6. İhsan Yüce- Deli çavuş
  7. Sırrı Elitaş- Tefeci Mahmut Ağa
  8. Renan Fosforoğlu- Tahrirat Katibi Şükrü
  9. Uluer Süer- Tüccar Hacı Karamuratoğlu
  10. Fatoş Sezer- Çukurovalı Çengi Afet
  11. Erol Özkök- Fırıncı
  12. Hakkı Kıvanç- Komutan
  13. Hakkı Üstün- Başhekim