Danilo Zanna'dan MasterChef Türkiye itirafı: Yarışmacıları seyirciler kadar görüyoruz

TV8'de ekrana getirilen MasterChef Türkiye'nin sempatik jürisi Danilo Zanna, YouTube'da yayınlanan Armağan Çağlayan'ın sunuculuğunu üstlendiği Gör Beni adlı programına konuk oldu. Yarışmacılarla ilgili konuşan Danilo Zanna, onları seyirciler kadar görebildiklerini açıkladı. Zanna, ' Yarışmada o kadar yüksek bir tempo içinde gidiyoruz ki, biz de yarışmacıları seyirciler kadar görüyoruz. Daha fazla değil sadece o yarışmada görüyoruz. Fazla sohbet etme fırsatımız olmuyor.' dedi.

Kurban Bayramı'ndan sonra yeni sezonu ekrana getirilecek olan MasterChef'te Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya ile birlikte jürilik yapan ünlü şef Danilo Zanna, Armağan Çağlayan'ın Gör Beni adlı YouTube programına konuk oldu.

'MASTERCHEF'DEKİ ORTAM ÇOK ÖZEL'

Yarışmacılarla fazla sohbet etme imkanları olmadığını söyleyen Danilo Zanna, şunları söyledi: 'Jüri üyeliği çok güzel ama kıran biri değilim. Çok başarılı gençlere dokunabiliyoruz, mesleki anlamda bir şeyler öğretebiliyoruz. Bu çok güzel bir şey. MasterChef'deki ortam hem bizim hem de yarışmacılar için çok özel.

'YARIŞMACILARI SEYİRCİLER KADAR GÖRÜYORUZ'

'Meslek olarak bazı kuralları var. Bu kurallar çok düz ve tartışamazsın. Ben orta pişmiş istedim, az pişmiş geldi. Bunu görebiliyorsun. Geleneksel yemek kuralları çok net. Bir taraf var yaratıcılık. Bunun üzerinde 3 jüri de kendi vizyonundan değerlendiriyor. Orada aslında bir farklılık oluyor. Yarışmada o kadar yüksek bir tempo içinde gidiyoruz ki, biz de yarışmacıları seyirciler kadar görüyoruz. Daha fazla değil sadece o yarışmada görüyoruz. Fazla sohbet etme fırsatımız olmuyor. Mesela Barbaros'la hesaplasan kaç dakika konuştuk. O da kişisel değil yemek üzerine. O yüzden sevdim yada sevmedim gibi bir fırsat olmuyor. Karakteri çok fazla insanlar tanımıyor'

Ayranı tattıktan sonra çok sevdiğini ancak yemekle birlikte tüketemediğini söyleyen İtalyan şef, 'Türk ve İtalyan kültürleri de çok benziyor. Ancak sadece ayran içemiyorum. Bir içecek olarak seviyorum ama yemek yanında bir türlü içemiyorum. Bu konuda kendimi çok zorladım ama olmadı. Türkiye ve İtalya arasında yemek sofrası farkları var. İtalya'da yemekler tek tek gelir ve yeriz. Türkiye'de ise tüm yemekler aynı anda masada oluyor. Mesela kuru fasulye, pilav, cacık gibi. Buna alışmakta zorlandım. Bir de geldiğimde herkes bana şırdan, mumbar yedirmeye çalıştı. Sanki İtalya'da sakat at yemiyoruz gibi. Aynı buradaki gibi sakat atları yiyoruz ama farklı pişirme yöntemleriyle' dedi.

Türk arkadaşlarının kendisine bazı sözcükleri yanlış öğretip şakalarına maruz kaldığını da söyleyen Zanna, şunları söyledi:

'Türkçe konuşamıyordum, kursa da gittim ama olmadı. Restoran işletmeye başladığım için fırsat olmadı. Bilmediğim şeyleri arkadaşlarıma soruyordum. Onlar bana bambaşka şeyler öğretmiş. Mesela bir kadınla konuşurken bunları söylediğimde çok kötü şeyler oldu. En hafifini anlatırsam, 'Bu akşam buluşalım mı?' yerine 'Bu akşam seni istiyorum' demeyi öğretmişler bana. Bu en hafifiydi çok daha kötü şeyler öğrettiler'