Dangal filmi nerede çekildi? Dangal konusu nedir, oyuncuları kimlerdir?

Spor ve dram türünde ekranlara gelecek olan Dangal filmi, TRT 1 ekranlarından yayınlanacak. 2016 yılında yayına giren Dangal birçok sinemaseverin ilgisini çekmiştir. Nitesh Tiwari tarafından yönetilen Dangal filmi, güreşçi bir baba ile güreşmeyi öğrettiği iki kızının ilişkisini ele alıyor.

Biyografik Hindistan filmi Dangal akşam televizyonda izleyicilerin karşısına çıkacak. Nitesh Tiwari'nin yönetmen koltuğundan oturduğu Dangal filmi, spor ve dram türünde çekilmiştir. 2016 yılında yapılan film, Hindaistan sinemasında gişe rekoru kırarken Çin'de en çok izlenen yabancı film olmuştur.

DANGAL KONUSU NEDİR?

Dangal, Hintli Mahavir Singh Phogat'ın hikayesini anlatıyor. Mahavir Singh Phogat bir güreş hayranıdır. İki küçük kızına da güreş öğretmeye karar verir. İki kız, Babita Kumari ve Geeta Phogat, çocukluklarından başlayarak güreş eğitimi alarak büyürler.

Büyüdüklerinde iki kız da güreşte iddialı isimler olmuştur. Geeta Phogat 2010 Commonwealth Oyunları'nda altın madalya kazanarak güreşte bu dalda ödül kazanan ilk kadın güreşçi olurken, kız kardeşi Babita da gümüş madalyayı alır. Genç kadın güreşçiler başarıya giden yol boyunca sosyal şekillendirmenin baskısıyla da mücadele etmek zorunda kalacaktır.

DANGAL OYUNCULARI KİM?

Yönetmenliğini Nitesh Tiwari'nin üstlendiği Hint yapımının başrollerinde Aamir Khan, Sakshi Tanwar, Fatima Sana Shaikh yer alıyor.

DANGAL NEREDE ÇEKİLMİŞTİR?

Dangal filmi, Dangal filminin çekimleri, Hindistan'ın 3 farklı bölgesinde gerçekleştirildi. Film, Pune, Ludhiana ve Delhi'de kayıt altına alındı.