Çukur'un Efsun'u Damla Sönmez hakkında şaşırtan gerçek!

Show TV'de ekrana getirilen başrollerinde Aras Bulut İynemli, Necip Memili, Erkan Kolçak Köstendil ve Nejat İşler'in rol aldığı Çukur'un Efsun'u Damla Sönmez son dönemin en dikkat çeken isimleri arasında yerini alıyor. Dizide cesur ve zeki bir karaktere hayat veren Damal Sönmez'in hayatı da merak edilmeye başlandı. Ünlü oyuncunun boyu da en çok merak edilen konular arasında yerini aldı.

Pazartesi akşamlarının vazgeçilmez yapımlarından olan Çukur dizisi senaryosu ve oyuncuları ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Yayınlandığı her bölümle izleyenleri ekran başına kilitleyen Çukur dizisi sosyal medyada da her hafta trend listesinde yerini almayı başarıyor.

Yamaç'la yaşadığı aşkla Çukur hayranlarının sempatisini kazanan ve hamile olan Efsun'un gerçekte kim olduğu, özel hayatında neler yaşadığı merak ediliyor. İdris Koçovalı'nın da ölümünde parmağı olan Çukur'un Efsun'u Damla Sönmez'in hayatı araştırılmaya başlandı.

1987 de İstanbul’da hayata gözlerini açan Damla Sönmez şuanda 32 yaşındadır. İlk olarak kemancı olma hayalleri kuran hatta üniversitede keman bölümünü bitiren Damla Sönmez için hayat çok daha farklı bir yön çizecekti. Bir ajansa kaydolması ise birçok oyunculuk teklifi alan Damla Sönmez daha 17 yaşında Camdan Pabuçlar dizisi kadrosunda yer almıştır. 1,62 boyunda olan Damla Sönmez 53 kilodur.

Oyunculukta ki yeteneğini gören ve duru güzelliğini fark eden Damla Sönmez daha sonra Yeditepe Üniversitesi’nde Tiyatro eğitimi almıştır. Damla Sönmez’in yükselişi 2008 yılında Emret Komutanım dizisi ile büyük bir çıkış yakalamıştır. Damla Sönmez son dönemde Güllerin Savaşı dizisinde Gülru karakteri ile ismini sadece Türkiye’ye değil yedi cihana duyurmuştur; ancak 2018 ve 2019 da Aşk ve Gurur ve Masum Değiliz dizilerinde başrolde yer alsa da iki dizisi de tutmayınca hayal kırıklığı yaşamıştır.