Ceyda Ateş Toplusoy kolları sıvadı! Kızı Talia'ya tarihimizi öğretmek için...

Ceyda Ateş Toplusoy ve eşi iş insanı Buğra Toplusoy, kızları Talia'ya tarihimizi öğretmesi için bir öğretmen arayışına girdiler. Amerika'da yaşayan Ceyda Ateş Toplusoy, kızı Talia'ya kızlarına gelenek, göreneklerimizi en iyi şekilde öğretmeye çabaladığını belirtti.

Ceyda Ateş, cemiyet hayatının ünlü ailelerinden Toplusoyların gelini olmuş ve yurt dışına yerleşmişti. Artık oyunculuk mesleğini ara ara yapan Ceyda Ateş, kızı Talia'yı büyütme sürecinden bahsetti.

Sabah'a demeç veren Ateş, "Kızımıza Türkçe'yi biz öğretiyoruz. Evde hiçbir şekilde İngilizce konuşmuyoruz. Türkiye'den kitaplar getirtiyoruz. Özellikle Türkçe müzikli kitapları Talia'ya dinletmeye özen gösteriyoruz. Amerika'da okuduğu için belki aksanı bizim gibi olmayabilir ama Türkçe'yi en iyi şekilde konuşması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." dedi.

Çift aynı zamanda kızlarının tarihimize de hakim olabilmeleri için Talia'ya özel ders aldırmaya karar verdiler ve eğitmen aramaya başladılar.

Ateş, "Şimdiki hedefimiz Talia'ya tarihimizi öğretmek. Bir eğitmen bulmak istiyoruz. Kızımızın Türkçe yazıp okumasını sağlayacak, hem de tarihimizi öğretecek" dedi. Ünlü oyuncu, Türkiye'de olamasalar da mutlaka o coşkuyu evlerinde yaşatmaya çalıştıklarını ve kızlarına gelenek, göreneklerimizi en iyi şekilde öğretmeye çabaladıklarını belirtti.