Ceren Hindistan anneleri uyardı: Çocuklarımızı zararlı içerikten korumalıyız

Eski sevgilisi ile yaşadığı sorunlarla sık sık gündeme gelen Ceren Hindistan, 6 yaşındaki kızı Arya'nın 'Mavi balina' oyununu arattığını söyledi. Bir süredir ekranlardan uzak olan Ceren Hindistan, ' Ben her zaman ne izlediğini takip eden bir anne olmama rağmen gözden kaçırdığım anlar olmuş. Lütfen, dikkat edin. Zararsız çocuk videolarına o zararlı içerikleri aramaya yönlendiren beyin yıkama taktikleri koyuyorlarmış.' ifadelerini kullandı.

Sosyal medya paylaşımları ile sık sık gündeme gelen Ceren Hindistan, geçtiğimiz gün 6 yaşındaki kızı Arya'nın agresif tavırlar gösterdiğini anlattı. 'Mavi balina' konusunda uyarılarda bulunan Ceren Hindistan, şunları söyledi:

'Günümüz şartlarında bazen istemesek bile çocuklarımızın eline tablet ve telefon veriyoruz. Arya okuma yazma bilmiyor, klavyenin mikrofon kısmını açıp aramak istediği şeyi sesli söyleyip istediği içeriklere ulaşabiliyor. Geçen gün kızımın 'Maria hayaleti, mavi balina' arattığını duyup odasına koştum. Neden bunları arattığını sorduğumda aldığım cevap 'Balinanın rengi gerçekten mavi mi, merak ettim' oldu. Beni kandırdığının farkındayım.

Çocukları bunları aratmaya yönlendiren videolar var. Ben her zaman ne izlediğini takip eden bir anne olmama rağmen gözden kaçırdığım anlar olmuş. Lütfen, dikkat edin. Zararsız çocuk videolarına o zararlı içerikleri aramaya yönlendiren beyin yıkama taktikleri koyuyorlarmış.'