Cemiyetin gözde ismi Pınar Sabancı'nın filmlere konu olacak yaşam öyküsü!

Pınar Sabancı cemiyet dünyasının en gözde isimlerinden. Ancak Pınar Sabancı, cemiyetin ünlü bir ismi olmanın dışında; psikoloji üzerine yapmış olduğu yayınlar ve paylaşımlarla dikkati çekiyor. Peki Pınar Sabancı aslında kim ve yaşam süreci nasıl ilerledi?

Pınar Sabancı cemiyetin en dikkat çeken isimlerinden biri. Sabancı ailesinin gelini olan Pınar Sabancı, mesleği olan psikologluk alanında çalışmalarını sürdürüyor ve bu yönüyle de dikkati çekiyor. Annesinin yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle yaşadıklarını paylaşan ve bu yönüyle de dikkat çeken Pınar Sabancı'ya bu içeriğimizde; sosyal medyada yansıttığı yönünden çok daha farklı bir pencereden bakıyor ve "Pınar Sabancı kimdir?" sorusuna yanıt arıyoruz.

PINAR SABANCI'NIN AİLESİ KİMDİR?

"Ne çok seviyorum. Bugün hatırlıyor. Çok seviyor, hep öpüyor. 'Neden ağlıyorsun?' diye üzülüyor bana o zaman. Bazen düşünüyorum, birini böylesine sevmek ne çok acı getiriyor. Garip bir ruh hali... Yine kaybedeceğini bildiğin bir şey için sevinmeye korkmak..."

Bu cümleleri annesi Aysel Konca için yazmıştı bir paylaşımında Pınar Sabancı. Babası Erdener Konca da felç geçirmiş olan Pınar Sabancı, tv100 ekranında Cansu Canan'la Yüz Yüze Sohbet programında annesiyle ilgili şöyle söylemişti; "Bu çok rahat konuşamadığım bir konu ama kısaca bahsedeyim. Frontotemporal demans diye bir hastalık aslında. Onunki çok hızlı ilerleyen ve çok hızlı bir şekilde bütün yetilerini kaybettiren bir hastalık insana. Beni tanımıyor annem şuan ve kimseyi tanımıyor. Günlük hayat yetilerini kaybettiren bir hastalık ve çok kısa sürede oluyor bu. O bizler için çok zor oldu tabi."

PINAR SABANCI'NIN EĞİTİM KARİYERİ

1981 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Pınar Sabancı, iyi bir eğitim süreci geçirdi. Lise eğitimini Robert Koleji'nde tamamlayan Sabancı, Boston Babson College'de de işletme eğitimi aldı. Psikoloji alanında hem lisans hem uzmanlık yüksek lisansı eğitimi alan Sabancı, Northeastern Üniversitesi'nde Psikoloji bölümünden çift diploma ile mezun oldu ve Oxford Üniversitesi'nde psikoloji alanında uzmanlık yüksek lisansını yaptı.

PINAR KONCA'YLA İLHAN SABANCI'NIN BİRLEŞEN HAYATI

Başarılı bir eğitim hayatı yaşayan ve psikolog olan Pınar Sabancı, 2007 yılında tanıştığı İlhan Sabancı ile 2010 yılında evlendi. İş insanı Yalçın Sabancı ile Neslihan Sabancı'nın üç çocuklarından biri olan İlhan Sabancı da, eşi gibi 1981 yılında dünyaya geldi. Çift tam 14 yıldır evli ve üç çocuk sahibi.

Ancak Pınar Sabancı'yı bu kadar tanınır ve sosyal medyada çok takipçili kılan şey; sahip olduğu cemiyet üyesi unvanı değil, o sosyal sorumluluk projelerine olan duyarlılığıyla ve ünlü isimlerle yapmış olduğu psikoloji temelli konuşmalarla ve Instagram'da yapmış olduğu psikoloji üzerine paylaşımlarıyla dikkati çekiyor.