Cem Yiğit Üzümoğlu kimdir, kaç yaşında? Osmanlı: Bir İmparatorluğun Yükselişi'nde Fatih Sultan Mehmet'i kim canlandırıyor?

Dijital yayın platformu Netflix için çekilen Osmanlı Bir İmparatorluğun Yükselişi (Rise Of Empires: Ottoman) dizisi Kanal D'de yayınlanmaya başlıyor. Peki, Osmanlı: Bir İmparatorluğun Yükselişi'nde Fatih Sultan Mehmet'i kim canlandırıyor? Cem Yiğit Üzümoğlu kimdir, kaç yaşında?

Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlayacak Osmanlı: Bir İmparatorluğun Yükselişi'nde Fatih Sultan Mehmet'i canlandıran Cem Yiğit Üzümoğlu'nun hayatı merak konusu oldu. 1994 doğumlu Üzümoğlu, Kanal D'de yayınlanan Adı Efsane dizisinde Hakan karakterini canlandırmıştı. Peki, Cem Yiğit Üzümoğlu kimdir, kaç yaşında? İşte merak edilenker...

CEM YİĞİT ÜZÜMOĞLU KİMDİR?

Cem Yiğit Üzümoğlu (1 Mart 1994, İstanbul), Türk oyuncu. Kanal D'de yayınlanan Adı Efsane dizisinde Hakan karakterini canlandırmıştır.

Üzümoğlu 1 Mart 1994 tarihinde İstanbul'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı oyunculuk bölümünden mezun oldu. Cem Yiğit Üzümoğlu, Hindistan ve Polonya'da fiziksel tiyatro ve modern dans üzerine çalışmalar yaptı. Kariyerine ilk olarak Adı Efsane dizisindeki Hakan Şahin rolü ile başladı.

Bundan önce birçok tiyatro oyununda yer aldı. Nisan 2017'de 21. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'nde "Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı" ödülüne layık görüldü.

Genç oyuncu 2018 yılında Troas ve Kalp oyunlarında rol almıştır. 2019 yılında ise İbrahim Çiçek'in yönettiği Evlat isimli oyunda rol aldı.

Yönetmen koltuğuna Emre Şahin'in oturduğu, senaryosunu Kelly McPherson'ın kaleme aldığı dizide, Cem Yiğit Üzümoğlu, Fatih Sultan Mehmet'i canlandırdı.