Cem Davran, Sanlı Akgün ve Ada Erma'dan Gazze'deki zulme karşı durun çağrısı!

Cem Davran, Sanlı Akgün ve çocuk oyuncu Ada Erma dün akşam gerçekleşen ödül töreninde Gazze'deki zulme karşı sessiz olmayın çağrısında bulundular. Konuşmalarıyla törene damga vuran Cem Davran, Sanlı Akgün ve çocuk oyuncu Ada Erma, Gazze'deki masum halkın yanında olduklarını dile getirdiler.

Dün akşam gerçekleşen ödül törenine; tiyatro sanatçısı ve aktör Cem Davran, Madrigal müzik grubunun üyesi müzisyen Sanlı Akgün ile çocuk oyuncu Ada Erma'nın, Gazze için yaptıkları açıklamalar damgasını vurdu. İsrail'in zalim zulmüne maruz bırakılan masum Gazze halkının yanında olduklarını belirten Cem Davran, Sanlı Akgün ve Ada Erma, zulme karşı sessiz kalmayan güçlü duruşlarıyla sanatçı nasıl olunurun cevabını da vermiş oldular.

CEM DAVRAN, SANLI AKGÜN VE ADA ERMA'DAN GAZZE'DEKİ ZULME KARŞI DURUN ÇAĞRISI

Madrigal müzik grubunun bateristi müzisyen Sanlı Akgün, konuşmasının tamamında Gazze'ye yer verdi. Akgün'ün ifadeleri şöyle oldu:

"Hayallerine ulaşmayı bırakın, yeteneklerini bile fark edemeden ölen çocuklar var, lütfen buna da duyarlı olalım" "Buradan Gazze'deki çocukların yanında olduğumu söylemek istiyorum."

Törende sunuculuk yapan tiyatro sanatçısı ve aktör Cem Davran, Gazze'deki zulme karşı sessiz olunmamasını istediği şu açıklamayı yaptı:

"Yanı başımızda büyük bir zulüm var. Yanı başımızda kardeşlerimiz var, onların çocukları var. Filistin'de yapılanı da unutmayalım ne olursunuz. Tamam hayat devam etsin, ama o çocuklar şeker de yiyebilsinler bırakın ya."

Gecede En İyi Çocuk Oyuncu Ödülü'nü alan Ada Erma, eline çizdiği dünya resmi ile Gazze'de hayatını kaybeden kardeşlerini andı. Kendisinden yaşça büyük olup zulme sessiz olan meslektaşlarını utandıracak bir konuşmaya imza atan Ada Erma, duygulandıran konuşmasında şunları söyledi:

"Ben bugün elime bir dünya çizerek geldim. Bu dünya sizin bildiğinizden çok farklı bir dünya. Bu dünya yemyeşil. Okyanuslar masmavi. Çocuklar yemyeşil sokaklarda hayvanlarla özgürce koşup eğleniyor. Savaş yok, şiddet yok. Hayvanlar özgür, kadınlar güçlü... bu ödülü çocukların ölmediği bir dünyada almak isterdim ama.. bu dünyayı eline çizen tüm çocuklarla beraber dünya güzelleşecek, buna yürekten inanıyorum."