Çelik 'Davacıyım' için davacı oldu!

Çelik kendi şarkısı Davacıyım ile benzerlik gösterdiğini fark ettiği Cevdet Aktepe'nin 'Melekler Sana Küsmüş' şarkısı dolayısıyla mahkemeye başvurdu. Çelik, iki eserin bilirkişi tarafından incelenerek mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Şarkıcı Çelik, "Davacıyım" isimli şarkısının bestesiyle benzerlik gösteren 'Melekler Sana Küsmüş' şarkısının sahibi olan Cevdet Aktepe'den şikayetçi oldu. Sabah'tan Armağan Yılmaz'ın haberine göre; Çelik, iki eserin bilirkişi tarafından incelenerek mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Çelik, 11 Aralık 2020 tarihinde dijital platformda yayınlanan 'Melekler Sana Küsmüş' adlı şarkı ile 'Davacıyım' adlı eserinin benzerlik gösterdiğini fark etti.

Fikri Sınai ve Hukuk Mahkemesi'ne sunduğu şikayet dilekçesinde Çelik; sözü ve bestesi kendisine, aranjesi İskender Paydaş'a ait olan Davacıyım adlı şarkının gitar eşliği ile sözlü ve sözsüz olarak kendisinin seslendirdiği 8 Şubat ve 11 Şubat 2019 tarihlerindeki kayıtlarını mahkemeye sundu.

Çelik Davacıyım isimli şarkısının ses kayıtlarının ilk demo taslak hallerinin incelenerek kayıt tarihleri ile beraber, Cevdet Aktepe'nin Melekler Sana Küsmüş şarkısının "Bilişim Uzmanı" bilirkişi tarafından incelenmesini talep etti ve haksız eylemin son bulmasını istedi.

Söz konusu dava ilerleyen günlerde Fikri Sınai ve Hukuk Mahkemesi'nde görülecek.