Büyük Uyanış Selçuklu'nun Terken Hatun'u Hatice Şendil: Bir amazon kadınını oynamak istiyorum

Doğum yapmasının ardından bir süredir ekranlardan uzakta olan Hatice Şengil, Büyük Uyanış Selçuklu dizisiyle ekranlara dönüş yaptı. Büyük Uyanış Selçuklu'nun Terken Hatun'u Hatice Şendil, Re Touch dergisi için objektif karşısına geçti. Birbirinden güzel pozlar evren Hatice Şendil, samimi açıklamalarda bulunarak 'Bir amazon kadınını oynamak istiyorum' diyerek hayallerinden bahsetti.

2015 yılında kendisi gibi oyuncu olan Burak Sağyaşar ile nikah masasına oturan Hatice Şendil, oğlu Can'ı dünyaya getirmesinin ardından setlere ara vermişti. Re Touch dergisi için kamera karşısına geçen Hatice Şendil samimi açıklamalarda bulundu.

Doğum yaptıktan sonra Büyük Uyanış Selçuklu dizisiyle kariyerine devam eden Hatice Şendil, Terken Hatun karakteri ile beğeni topluyor. Hatice Şendil, 'Uzun zamandır seni ekranlarda göremiyorduk, TRT 1’de yayınlanan 'Uyanış Büyük Selçuklu' projesine nasıl dahil oldun? sorusuna şu yanıtı verdi:

'Uzun zaman belki ama olması gereken kadar uzun bir zaman olarak görüyorum Can’la geçirdiğim 3 yılı. Mesleki kaygım olmadı hiç bu süreçte. Aksine geçirdiğim en verimli dönemdi diyebilirim kendi adıma.

‘TARİHSEL GERÇEKLİĞİN İÇİNE ÇEKİLMEK FARKLI BİR DENEYİM’

Pandemi sürecinde çok fazla tarihsel gerçekliği olan projeyle tanıştım. Tarihsel bir gerçekliğin içine çekilmek farklı bir deneyim. Heyecan verici olduğunu düşünürken bir anda buluştuk TRT 1’deki ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’yla.

11. yüzyılı araştırırken dönemin sanat, felsefe ve astronomi alanındaki gelişimi, çağın ihtiyaçlarının ilerisinde olan güçlü bir devletin yönetimde de söz sahibi olan kadına dair gelişmeler ilgimi çok çekmişti.'

Verdiği röportajda hayallerinden de bahseden başarılı oyuncu Büyük Uyanış Selçuklu'nun Terken Hatun'u Hatice Şendil, 'Bir amazon kadını hikâyesi yapmak isterdim. Biliyorsunuz amazon kadınları bizim topraklarımızdan çıkmıştır.' sözleri ile dikkat çekti.