Büşra Pekin kimdir, kaç yaşında? Büşra Pekin aslen nereli, kaç kilo verdi?

31 Aralık Cumartesi akşamı yayınlanan O Ses Türkiye birbirinden farklı ünlüye ev sahipliği yapıyor. Büşra Pekin de O Ses Türkiye yılbaşı yarışmacılardan bir tanesi oldu. Özellikle Çok Güzeler Harketler'de rol aldığı dönemde popülerlik kazanan Pekin daha sonra birçok yapımda rol aldı. İzleyicilerin en çok merak ettiği sorulardan birisi de Büşra Pekin'in kaç kilo verdiği oldu.

O Ses Türkiye yılbaşı programı yarışmacılarından birisi de Büşra Pekin oldu. BKM Mutfak oyuncuları arasına katılan ve Çok Güzel Hareketler Bunlar programı ile adını duyuran Pekin yıllar içerisindeki değişimiyle de büyük dikkat çekti. Peki, Büşra Pekin kaç kiloydu, kaç kilo verdi? Büşra Pekin aslen nereli ve kaç yaşında?

BÜŞRA PEKİN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Büşra Pekin 30 Haziran 1982'de Suudi Arabistan'da dünyaya geldi. Annesi Ankaralı, babası ise Selânik göçmeni İstanbullu olan Büşra Pekin, İzmir'de büyümüştür. Yaşar Neng Koleji'nde başladığı lise eğitimini ABD Arkansas Lake Side High School'da tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Tiyatro Bölümünden mezundur.

2002 yılında En Son Babalar Duyar dizisine konuk olması ile kamera önü oyunculuğa ilk adımını atmıştır. 2005 yılında BKM Mutfak oyuncularına katılmıştır. 2006 yılında yeni nesil Bir Demet Tiyatro ekibinde de yer almıştır. 2007 yılında Kutsal Damacana adlı filmde Selen karakteriyle başrolde yer almıştır. Birçok dizi projesinde yer aldıktan sonra 2008-2010 yılları arasında Çok Güzel Hareketler Bunlar programında yer almıştır ve çeşitli tiplemelerle adından söz ettirmiştir, aynı zamanda bazı skeçlerin yazarlığını da üstlenmiştir.

2009 yılında vizyona giren Neşeli Hayat filmindeki rolüyle 1 Sadri Alışık ödülü ve Sinema Yazarları Derneğinin düzenlediği ödül töreninde SİYAD En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne layık görülmüştür. Aynı yıl Çok Filim Hareketler Bunlar filminde de yer almıştır. 2011 yılında Şirin Hatun karakteriyle Muhteşem Yüzyıl dizisine konuk olmuştur. 2014 yılında Hadi İnşallah filminde Murat Boz ile başrolü paylaşmıştır ve yazar Pucca'yı canlandırmıştır.

Ardından sırasıyla Mucize, İtirazım Var, Kolonya Cumhuriyeti, Tatlım Tatlım, Fırıncının Karısı, Bayi Toplantısı filmlerinde de başrolde yer almıştır. Pekin, son olarak 2022 yılında vizyona giren Dilberay filminde ses sanatçısı Dilber Ay'ı canlandırdı.

BÜŞRA PEKİN KAÇ KİLO VERDİ?

Fiziksel değişimi ile sık sık gündeme gelen Büşra Pekin toplamda 15 kilo verdi. Özellikle kilo vermek isteyenlere 3 besinden uzak durun diyen Pekin, yeni haliyle beğeni topladı. Büşra Pekin'in fazla kilolarından kurtulmak için sebze ağırlıklı beslendiği öğrenildi.

Şekerli ve gazlı içecekler içmedi: Diyet sırasında şekerli ve gazlı içeceklerden uzak durdu. Mineral bakımından zengin olan maden suları ve suyu bol bol tüketti.

Tatlı yemedi ve tatlılardan uzak durdu. Tatlı istediğini ise meyveli yoğurt tüketerek giderdi. Ve bu da hızla kilo almasını önledi.

Abur cubura veda etti. Gofret, bisküvi, çikolata gibi abur cuburları tamamen kesen Büşra Pekin diyet boyunca kalorisi yüksek bu besinlerden uzak durdu.