Özgür Ozan Arka Sokaklar'a veda mı ediyor?

Kanal D ekranlarının en sevilen yapımları arasına adını yazdıran Arka Sokaklar dizisinde hayat verdiği Hüsnü Çoban karakteri ile adından söz ettiren Özgür Ozan'ın yeni bir proje için kadroya veda edeceği iddia edildi. Netflix'te ekrana getirilecek olan Aşk Taktikleri filminde rol alacak olan Özgür Ozan'ın Arka Sokaklar'a veda edip etmeyeceğine ilişkin açıklama gelmedi.

2006 yılında Kanal D'de yayın hayatına başlayan Arka Sokaklar dizisinde Hüsnü Çoban karakterine hayat veren Özgür Ozan'ın Aşk Taktikleri isimli filmde rol alacağı öğrenildi. Sezon finali yapması ile ekran macerasına ara veren Arka Sokaklar dizisinde rol alan Özgür Ozan'ın Netflix'teki projeye dâhil olması, ayrılık iddialarını gündeme getirdi.

AÇIKLAMA GELMEDİ

Özgür Ozan'ın Arka Sokaklar dizisine veda edeceği yönünde çıkan haberlerin ardından herhangi bir açıklama gelmedi.

ÖZGÜR OZAN KİMDİR?

1966'da Bolu'da bir memur çocuğu olarak doğan Özgür Ozan, Ankara Bahçelievler'de ilkokul ve ortaokulu okudu. Ankara Cumhuriyet Lisesi'nden mezun olmasının ardından amatör tiyatrolarda çalıştı. 1985'te kadar profesyonel olarak basketbol sporuyla ilgilenen Özgür Ozan, Ankara Sanat Tiyatrosunda kısa bir süre tiyatroda oynadı.

İzmir'de 9 Eylül Üniversitesi'nin Tiyatro Bölümü'nü kazanan Özgür Ozan, İzmir'e giderek İzmir Devlet Tiyatrosu, İzmir Çocuk Tiyatrosu ve Uluslararası Tiyatro Topluluğu'nda çeşitli oyunlarda rol aldı. Bu esnada İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nden mezun olan Özgür Ozan, üniversite dönemlerinde harçlığını çıkarmak için animatörlük yaptı.

Televizyona ilk başta Susam Sokağında postacı rolü ile başlayan Özgür Ozan, İzmir'den sonra Adana Devlet Tiyatrosu, ardından da Bursa Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptı. Daha sonra İstanbul'a geçerek Pınar Çocuk Tiyatrosu'nda çalıştı.

2002 yılında Hamdi Alkan'ın Reyting Hamdi programı ile de komedi macerası başladı. 2002 yılında başlayan, yapımcılığını Birol Güven, senaryosunu senaristler arasında bulunan 2002- 2012 yılları arasında Metin Açıkgöz, 2010-2012 yılları arasında Müfit Can Saçıntı'nın yazdığı "Çocuklar Duymasın" adlı dizide canlandırdığı, hafif kılıbık light Selami karakteri ile meşhur oldu. Dizide baş rollerde Tamer Karadağlı ve Pınar Altuğ oynadı.

2006'dan bu yana Kanal D'de yayınlanan "Arka Sokaklar" adlı dizide Komiser Hüsnü Çobanı oynamaktadır. Arka Sokaklar dizisinin yönetmenliğini Orhan Oğuz yaptı, başrollerde ise Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Özgür Ozan, Uğur Pektaş, Alp Korkmaz, İlker İnanoğlu, Gamze Özçelik, Berk Oktay, Çağla Kubat oynadı.

Özgür Ozan, 2 Temmuz 2005 tarihinde Neslihan Uğurlu ile evlendi. Derin Deniz (d.2006) adında bir oğlu vardır.