Bin yıllık tarih yeniden inşa ediliyor

Fahriye Evcen ve Barış Arduç'un başrolünde yer aldığı ‘Alparslan: Büyük Selçuklu' yapımı dekorlarıyla dikkat çekecek. Ani Şehri Vaspurakan Bölgesi'nin ve Gazne Devleti'nin Büst şehrinin dekorları, gerçeğinin bire bir aynısı olarak hazırlandı.

TRT'nin 'Alparslan: Büyük Selçuklu' dizisi izleyiciyle buluşmak için gün sayıyor. Başrollerini Barış Arduç ve Fahriye Evcen'in üstlendiği dizinin oyuncu kadrosunda, Mehmet Özgür, Sarp Levendoğlu, Gizem Karaca ve Yurdaer Okur gibi isimler yer alıyor.

Yapımcılığını Akli filmin üstlendiği dizinin yönetmen koltuğuna Sedat İnci oturuyor. Sultan Alparslan'ın fetih serüveninin anlatılacağı dizide yer alan Ani Şehri Vaspurakan Bölgesi'nin, Gazne Devleti'nin Büst şehrinin dekorları, dizi için gerçeğinin bire bir aynısı olarak hazırlandı.

Sultan Alparslan'ın Anadolu'nun kapısını Türklere açtığı 1048-1071 yılları arasındaki kutlu yolculuğu 8 Kasım'da yayınlanacak ilk bölümde ele alınacak. Yapımda Fahriye Evcen, 'Akça Hatun'a hayat verirken, Barış Arduç ise, Sultan Alparslan karakterini canlandıracak. İkili, rolleri için Nomad isimli kazak ekipten at binme ve kılıç kullanma gibi eğitimler almıştı.