Billur Kalkavan hastalığı nedir, ne kanseri? Billur Kalkavan kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Ünlü oyuncu ve sunucu Billur Kalkavan son hali ile sevenlerini üzdü. Hamdi Alkan, Billur Kalkavan'ın kansere yakalandığını ve tedavi gördüğünü sosyal medya hesabından paylaştı. Bu olay sonrası ''Billur Kalkavan hastalığı ne?'' sorusu gündemde öne çıkan başlıklardan bir tanesi oldu. Peki, Oyuncu Billur Kalkavan kimdir, ne kanseri, kaç yaşında?

Sevilen oyuncu Billur Kalkavan kanser hastalığına yakalandı. Kalkavan'ın yakın arkadaşı olan oyuncu, senarist ve yönetmen Hamdi Alkan durumu sosyal medya hesabından paylaştı. Alkan, Kalkavan hakkında yazdığı sözlerle ona destek ve iyi dileklerde bulundu. Türkiye'nin gündemine giren bu olay sonrası "Billur Kalkavan ne kanseri?" sorusu gündeme geldi. İşte Billur Kalkavan ile ilgili bilgiler...

BİLLUR KALKAVAN HASTALIĞI NEDİR, NE KANSERİ?

Hamdi Alkan, Billur Kalkavan'ın akciğer kanserine yakalandığını duyurdu. Alkan'ın paylaştığı fotoğrafta oyuncunun aldığı kanser tedavisi nedeniyle saçlarının döküldüğü görüldü. Alkan, Kalkavan ile olan fotoğrafını, "Billur Kalkavan'a acil şifalar diliyorum. Güzel yüreğin ve enerjin bu hastalığı yenecektir Billur'cuğum. Daima yanındayım" sözleriyle paylaştı.

BİLLUR KALKAVAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Billur Kalkavan, 2 Kasım 1962'de İstanbul'da Abdülmecid'in en büyük oğlu Zülüflü İsmail Paşa'nın torunu olarak dünyaya geldi. 1969 yılında Ayrı Dünyalar filminde Erol Taş'ın canlandırdığı kötü adam tarafından fidye için kaçırılan bir çocuğu canlandırdı. Lise öğrenimine Kadıköy Anadolu Lisesi'nde başlasa da ilk senesinde sınıfta kalınca lise eğitimini ABD'de tamamladı ve Kaliforniya Üniversitesi'nden psikoloji dersleri aldı. 1980'li yıllardan itibaren tiyatroya ağırlık verdi. 26 Ekim 2021 yılında annesi Nuyan Kalkavan hayatını kaybetti.