Bihter Ziyagil ne zaman ve neden öldü? Bihter Ziyagil ölüm yıl dönümünde anılıyor!

Kanal D ekranlarının unutulmaz dizisi Aşk-ı Memnu'nun başrolü Bihter Ziyagil'in ölüm yıldönümü bu sene de unutulmadı. Sosyal medyada binlerce paylaşım yapılan Bihter Ziyagil ile ilgili aramalar da yoğunlaştı. Şimdilerde Kanal D'de tekrar bölümleri verilen Aşk-ı Memnu'nun ilk bölümü 2008 yılında izleyicisi ile buluşmuştu.

Aşk-ı Memnu'nun başrol karakteri Bihter Ziyagil, ölüm yıl dönümünde anılıyor. Sosyal medyada binlerce yazılı ve götüntülü paylaşım yapıldı. 4 Eylül 2008'den 24 Haziran 2010'a kadar Kanal D'de yayımlanan dizi 2 sezon sürdü. Ekranlarda 79 bölüm boyunca fırtınalar estiren dizinin finalinde Bihter'in kendini vurduğu sahne hafızalardan silinmedi.

BİHTER ZİYAGİL NE ZAMAN VE NASIL ÖLDÜ?

Beren Saat'in canlandırdığı Bihter Ziyagil karakteri, Behlül'ün ihanetine karşılık itiraf ve intihar kararı aldı. Bihter, Adnan Bey ve Behlül'ün gözleri önünde tabancayla kendisine ateş açtı.

Aşk-ı Memnu 24 Haziran 2010'da görkemli bir final ile ekranlara veda etti. Bihter'in mezar taşında da bu tarih yer aldı.

Dizinin finalinin üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen, izleyiciler Bihter Ziyagil'i her yene olduğu gibi bu sene de ölüm yıl dönümünde anıyor.

BİHTER ZİYAGİL KİMDİR?

Babasının ölümünden annesini sorumlu tutan Bihter, ona kin duymaktadır. Annesini mutsuz etmek için zekasını ve güzelliğini kullanmaktan çekinmez. Ancak yalnızlık ve hüzün içinde Adnan Bey'le karşılaştığında, onun güvenli elini tutar ve yeni hayatına doğru yürümeye başlar. Bu yolda Adnan Bey'in uzaktan yeğeni Behlül Haznedar ile tutkulu bir ilişki yaşar. Bihter, sevgilisi Behlül Haznedar'ın, farklı biri ile evlenmesine katlanamaz ve farklı sebepler ile de beraber intihar eder.