Prens Harry ve Meghan Markle'ın yalan söylediği ortaya çıktı

Kraliyet ailesinden ayrıldıktan sonra ilk özel röportajlarını Oprah Winfrey'e veren Prens Harry ve Meghan Markle'ın kraliyetten ayrılmaları ve Saray hakkındaki ırkçılık açıklamalarının etkisi sürüyor. Yaptıkları açıklamalarda aslında düğünlerinden 3 gün önce evlerinin arka bahçesinde evlendiklerini açıklayan çifte, saraydan bir hamle daha geldi.

Oprah'a verdikleri özel röportajda, aslında Windsor Kalesindeki düğünlerinden 3 gün önce evlendiklerini açıklayan Meghan Markle, Oprah ile röportajında "Biliyor musunuz, düğünümüzden üç gün önce evlendik. Bunu kimse bilmiyor" açıklamasını yapmıştı.

Kraliyet düğünü için "O bizim günümüz değildi, gösteriydi." ifadelerini kullanan Markle ve Prens Harry, düğünden 3 gün sadece kendileri ve Canterburry Başpiskoposu'nun katıldığı bir törenle evlerinin arka bahçesinde evlendiklerini söylemişti.

BU İDDİALARI REDDETTİLER

İngiliz basınında yer alan habere göre, İngiliz Nüfus Müdürlüğü bu açıklamalara resmi belgeler ile cevap verdi. İngiliz Nüfüs Müdürlüğü resmi belgesine göre çiftin 19 Mayıs 2018 tarihinden önce evlendiğine dair resmi bir belge bulunmuyor.

Nüfus Müdürlüğünden alınan belgenin yayınlanmasından sonra, İngiliz The Sun gazetesine açıklama yapan Prens Harry ve Meghan Markle çiftinin evlilik belgesini düzenleyen kişi Stephen Borton, "Meghan Markle'ın kafasının karışmış olduğunu" düşündüğünü açıkladı.

SÖZLERİNİ GERİ ÇEKTİLER

İngiliz Nüfus Müdürlüğünün yayınladığı resmi açıklama ile Prens Harry ve Meghan Markle çifti geri adım attılar. Çiftin sözcüsü, iddiaları yalanlayan bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Prens Harry ile Meghan Markle'ın iki nikah değil sadece tüm dünyanın izlediği, Windsor Kalesinde gerçekleşen tören ile 19 Mayıs 2018'de resmi olarak evlendiklerini açıkladı.