Bedia Akartürk aslen nerelidir? Bedia Akartürk kimdir, kaç yaşındadır?

Türk halk müziğinin önemli isimleri arasında yer alan Bedia Akartürk bugün Star Tv'nin sevilen ve ilgiyle takip edilen programı Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına konuk oldu. Bedia Akartürk kimdir, kaç yaşındadır? Bedia Akartürk aslen nerelidir? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. 4 Şubat 1941 tarihinde İzmir'in Ödemiş ilçesinde dünyaya geldi. Ailenin tek çocuğu olan Bedia Akartürk, sanat hayatına doğup büyüdüğü İzmir'in Ödemiş ilçesinde başladı.

Türk halk müziğinin önemli isimlerinden Bedia Akartürk bugün Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına konuk oldu. Bedia Akartürk kimdir, kaç yaşındadır? Bedia Akartürk aslen nerelidir? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Bedia Akartürk, 59 yıllık sanat hayatında 4 kıtadaki birçok ülkede ve Türkiye'deki bütün illerde konser verdi. İşte hakkında tüm merak edilenler...

BEDİA AKARTÜRK KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

4 Şubat 1941 tarihinde İzmir'in Ödemiş ilçesinde dünyaya geldi. Ailenin tek çocuğu olan Bedia Akartürk, sanat hayatına doğup büyüdüğü İzmir'in Ödemiş ilçesinde başladı.

9 yıl boyunca İzmir Radyosu'nda görev alan Bedia Akartürk daha sonra Ankara Radyosu'na geçmiş müzikal çalışmalarına burada devam etmiştir.

Ankara Radyosu'ndan emekli olan Bedia Akartürk, sanat hayatında 6 sinema filmi ve çok sayıda albüme imza atmıştır.

Kariyeri boyunca sayısız konser veren Akartürk, bunların yanına pek çok da ödül almıştır.

BEDİA AKARTÜRK MÜZESİ HAKKINDA

Türkiye'nin yaşayan efsanesi Bedia Akartürk Müzesi açıldı ve müzede Bedia Akartürk'ün bu zamana kadar almış olduğu tüm ödülleri, giymiş olduğu sahne kıyafetleri, resimleri ve kendi eliyle özel olarak hazırlamış olduğu yöresel kıyafetleri bebekler üzerinde görebilirsiniz.

Bedia Akartürk Müzesi'ni ziyaret edebilir ve birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Bedia Akartürk müzesi İzmir Ödemiş'tedir.