BBC'deki 'The Serpent' dizisine İlker Kaleli damga vurdu! O sahneleri çok konuşuldu

Uzun zamandır merakla beklenen 'The Serpent' dizisi İngiltere'de BBC One'da yayınlandı. Oyuncu kadrosu ile dikkat çeken dizide bir isim ön plana çıktı. 'The Serpent' dizisinde rol alan İlker Kaleli'nin oyunculuk performansı alkış topladı. Kaleli, sosyal medyada en çok konuşulan isimlerden oldu.

Katil Charles Sobhraj'ın hayatını konu alan 1970'li yıllarda, Asya seyahatine giden Batılı hippilerin öldürüldüğü olayın işlendiği 'The Serpent' dizisi, İngiltere'de BBC One'da yayınlandı.

Sekiz bölümlük 'The Serpent'da en az 20 kişiyi öldürdüğü düşünülen Sobhraj'ın hayatı konu alınıyor. Dizinin kadrosunda yer alan İlker Kaleli'nin oyunculuk performansı büyük beğeni toplarken sosyal medyada gündem oldu.

70'LER TARZI ÇOK KONUŞULDU

Yakışıklı oyuncu İlker Kaleli, 70'lere özgü kıyafeti, tespih kolyesi ve uzun saçlarıyla diziye damga vurdu. İlker Kaleli'nin Charles Sobhraj'ın sevgilisini canlandıran Jenna Coleman'la dans etmesi en çok konuşulan sahnelerden oldu.

İLKER KALELİ KİMDİR?

1984 İstanbul doğumlu İlker Kaleli oyunculuğa üniversite yıllarında Kültür üniversitesi Sanat yönetimi bölümüne devam ederken bir yandan Şahika Tekand'ın Studio Oyuncularındaki Oyunculuk eğitimi programıyla başladı.

2006 yılında Üniversiteden mezun olduktan sonra iki yıl kadar Dj olarak müzik yapıp aynı zamanda müzik direktörü olarak da çalıştı. Bu dönemde çeşitli reklam filmlerinde rol aldı.

2008 yılında Londra'da (The London Academy Of Music And Dramatic Art) LAMDA'ya 3 senelik programa kabul edildi. LAMDA'dan 2011 yılında mezun olunca "Son" dizisinde 6 bölüm boyunca rol aldı. Ekranda yayınlanan Kayıp Şehir adlı diziyle de hayran kitlesini genişletti.

Eğitimine önem veren İlker Kaleli kariyeri için eğitimine Londra da devam etmiştir. Londra' yı çok beğendiğinden orada yaşamaya karar vermiştir. Mezun olduktan sonra asıl hedefi şarkı sözü yazarı ya da dj olmaktı. Sempatik bir yapıya sahip olduğundan dolayı birçok dizi teklifi aldı ve hayatını bu yönde değiştirdi. İlker Kaleli "Kayıp Şehir" adlı dizide başrolü alarak Türkiye'nin gündemine oturmuş en çok konuşulan oyunculardan biri olmuştur. Dizi deki başarısının bir ödülü olarak Türkiye geri dönüş yapmıştır.