Bartu Küçükçağlayan diskalkuli olduğunu açıkladı

Meriç Aral ve Efe Tunçer'in 'Teras Noir' adlı YouTube kanalına konuk olan ünlü oyuncu Bartu Küçükçağlayan, hastalığını ilk kez açıkladı. Diskalkuli (matematiksel öğrenme güçlüğü) olduğunu açıklayan Küçükçağlayan, ''Sayılarla ilgili problem yaşıyorum. Özellikle para üstü konusunda inanılmaz geriliyorum'' ifadelerini kullandı.

Birçok başarılı projede rol almış olan ünlü oyuncu Bartu Küçükçağlayan, Meriç Aral ve Efe Tunçer'in 'Teras Noir' adlı programına konuk oldu. Hakkında bilinmeyenleri anlatan ünlü oyuncu, şaşırtan bir itirafta bulundu.

"PARA ÜSTÜ KONUSUNDA İNANILMAZ GERİLİYORUM"

Küçükçağlayan, "Bende diskalkuli var. Sayılarla ilgili problem yaşıyorum. Dört işlemle hiç aram yok. Küçükken çarpım tablosunu ezberlemiştim ama genelde parmak hesabı yapıyorum. O da bir yere kadar idare ediyor. Özellikle para üstü konusunda inanılmaz geriliyorum. Allah'tan pandemi oldu da para üstü almayı bıraktım." dedi.

DİSKALKULİ NEDİR?

Diskalkulik bireyler rakamları yazmakta, basit işlemleri yapmakta ve problem çözmekte zorlanırlar. Diskalkuli, bireylerde sayıları anlama ve matematiği öğrenme yeteneğini etkiler. Hesaplama becerileri, sayıları ve matematik kavramlarını anlamada zorluk yaşarlar.