Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Jason Statham ve Guy Ritchie ile buluştu! Karavanda Five Eyes filminin çekimlerini izledi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da çekimleri devam eden ‘Five Eyes' filminin başrol oyuncusu Jason Statham ve yönetmen Guy Ritchie ile buluştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’da çekimleri devam eden ‘Five Eyes’ filminde rol alan dünyaca ünlü aktör Jason Statham, yönetmen Guy Ritchie ve film ekibiyle bir araya gelip, İngilizce sohbet etti. Film setine sürpriz ziyarette bulunan Bakan Ersoy, daha sonra film alanına geçerek, kamera arkasından bir sahnenin çekimlerini izledi. Ersoy daha sonra Expo alanında oluşturulan bölümleri gezdi.

60 MİLYON DOLAR HARCANDI

Film çekimleri için 60 milyon dolar harcanacağı belirtilirken, bugüne kadar dekor için harcanan miktarın ise 20 milyon TL’yi bulduğu kaydedildi. Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca geçen dönemde Yeni Sinema Kanun yürürlüğe konulmuş, Türkiye’nin film çekim merkezlerinden birisi olabilmesi amacıyla ‘Yabancı Film Yapım Desteği’ hayata geçirilmişti.

‘Five Eyes’ filminin çekimleri dev bir film platosuna dönüşen Expo alanı ve tarihi Kaleiçi’nde devam ediyor. Ekibin çekimleri 3 haftada tamamlaması ve mart ayında film setinin sökülmesi planlanıyor.