Babasıyla aynı mesleği seçen 6 ünlü kadın oyuncu

Babaları ile aynı mesleği seçip oyuncu olan pek çok isim bulunuyor. O isimlerden, hem baba mesleğini seçip hem de bu işin okulunu okumuş olan 6 kadın oyuncuyu sizler için derledik.

Sinema ve tiyatro sektöründe pek çok isim anne ve babasının izinden gidip oyunculuk mesleğine yönelebiliyor. Tıpkı babaları gibi oyunculuğu seçmiş ve bu alanda eğitimlerini de almış olup "tam da babasının kızı" dedirten 6 ünlü kadın oyuncuyu haberimizde derledik.

1 - İSMAİL DÜVENCİ / CEYDA DÜVENCİ

Babası İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Ceyda Düvenci, Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Bölümü'nde yüksek lisans yaptı.

2 - TANJU KOREL / BERGÜZAR G. KOREL ERGENÇ

Bergüzar Gökçe Korel Ergenç'in annesi Hülya Darcan Korel de önemli sanatçılarımızdandı. Ünlü oyuncu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

3 - MAHMUT CEVHER / YONCA CEVHER ŞAHİNBAŞ

Yonca Cevher Şahinbaş, Ses 1976 Sinema Artisti Yarışması birincisi olan babası Mahmut Cevher'in yolundan gitmiş ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur.

4 - SÖNMEZ ATASOY / FADİK SEVİN ATASOY

Annesi de babası gibi sanatçı olan Fadik Sevin Atasoy, Ankara Devlet Konservatuvarı mezunları olan annesi Emel Göksu ve babası Sönmez Atasoy gibi oyunculuğu seçip Bilkent Üniversitesi Müzik Ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur.

5 - RAHMİ DİLLİGİL / ÇİÇEK DİLLİGİL ÖZTOPRAK

Çiçek Dilligil'in annesi Belkıs Dilligil ve halası Aliye Rona'da önemli sanatçılarımızlardı. Dilligil, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

6 - CİHAN ÜNAL / IRMAK ÜNAL

Babası Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan ve burada yıllarca hocalık yapan Irmak Ünal, San Francisco'da bulunan Academy Of Art Üniversitesi'nde Sinema Televizyon Bölümü'nden mezun oldu.