Azerbaycan şampiyonluğa çok yakın! İşte olası Eurovision 2024 ilk 10'u ve tüm detaylar

Eurovision 2024'e sadece 2 gün kaldı. Türkiye'nin Sertab Erener'le yıllar sonra yeniden sahnesinde olacağı Eurovision'da, bu sene birden fazla iddialı ülke yarışacak. Kardeş ülke Azerbaycan'ı Fahree & Ilkin Dovlatov ikilisi temsil edecek. Peki Eurovision Şarkı Yarışması için sosyal medyadaki son durum ne? Eurovision yarı finalleri ve finali ne zaman olacak? Kardeş ülke Azerbaycan'ın temsilcileri Fahree & Ilkin Dovlatov'un rakipleri hangi ülkeler olacak? İşte Eurovision 2024'e dair tüm bilinmesi gerekenler.

AKŞAM

Hüsna Köşger

Tarihin en merakla beklenen Eurovision Şarkı Yarışması'na sadece 2 gün kaldı. Gazze'de soykırım gerçekleştiren İsrail'in yarışmada olmasına yönelik tepkiler ve protestolar devam ederken, ülkelerin iddialı şarkılar ve performanslarla yer alacakları bir yarışmanın olacağı ise oldukça kesin. Böyle bir etki son olarak 2021 yılında olmuş ve birden fazla ülkenin adı, birincilik yarışında zikredilmişti.

EUROVISION YARI FİNALLERİ VE EUROVISION FİNALİ NE ZAMAN?

Bu sene Sertab Erener'in konuk sanatçı olarak ikinci yarı finalde sahne alacağı yarışmanın tarihleri belli. 7 Mayıs akşamı 1. yarı final, 9 Mayıs akşamı 2. yarı final, 11 Mayıs akşamı ise büyük final gerçekleşecek.

Kardeş ülke Azerbaycan da 1. yarı finalde yarışarak finale çıkma mücadelesi verecek. Azerbaycan'ın rakipleri ise; Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Sırbistan, Litvanya, İrlanda, Ukrayna, Polonya, Hırvatistan, İzlanda, Slovenya, Finlandiya, Moldova, Avustralya, Portekiz ve Lüksemburg olacak.

İlk yarı finalde ayrıca Almanya, Birleşik Krallık ve ev sahibi ülke İsveç de oy kullanabilecek.

EUROVISION NİSAN AYI LİSTESİ, İLK 10'UN İPUÇLARINI VERİYOR

Öte yandan Eurovision Şarkı Yarışması resmi YouTube kanalı, her ay olduğu gibi bu ay da en çok izlenen şarkı videolarını yayımladı. Yarışmaya sadece 2 gün kala yayınlanan bu video, aslında bir yerde finalin ilk 10'uyla ilgili de ipuçları veriyor.

İşte listede yer alan ülkeler ve şarkıları!

(Liste; söz konusu videoda ülkelerin çıkış sırasına göre yapıldı)*

- Litvanya / Silvester Belt - Luktelk

- Fransa / Slimane - Mon Amour

- Belçika / Mustii - Before the Party's Over

- İtalya / Angelina Mango - La Noia

- İsveç / Marcus & Martinus - Unforgettable

- Avusturya / Kaleen - We Will Rave

- Ukrayna / Alyona Alyona & Jerry Heil - Teresa & Maria

- Hırvatistan / Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim

- Azerbaycan / Fahree & Ilkin Dovlatov - Özünlə apar

- Yunanistan / Marina Satti - Zari

- Ermenistan / Ladaniva - Jako

- İsviçre / Nemo - The Code

- Hollanda / Joost Klein - Europapa