Amasyalı 4 ünlü isim

Ünlü isimlerin özel hayatları araştırılırken memleketleri de merak konusu oldu. Bizde sizler için Amasyalı ünlüleri listeledik. İşte Amasyalı 4 ünlü isim...

Magazin dünyasının ünlü isimlerinin özel hayatları hayranları tarafından merak ediliyor. Memleketleri araştırılan isimlerden Asmayalı olanları haberimizde derledik.

İşte Amasyalı 4 ünlü isim;

1- ÇAĞLAR ÇORUMLU

4 Aralık 1977'de Merzifon'da doğdu. Eğitimci bir aileden gelen Çağlar Çorumlu'nun annesi ve babası öğretmendir. 1994 yılında Merzifon Lisesinden mezun oldu. Daha sonra Eskişehir'e yerleşti. 2000 yılında Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünden mezun oldu. Eskişehir'de yaşadığı yıllarda, okuduğu üniversitenin tiyatro kulübüne katıldı.

2- YAKUP YAVRU

Yakup Yavru, 1 Mart 1952 tarihinde Amasya'da doğdu. Öğretmen okulundan mezun olduktan sonra birçok şehirde görev aldı.

3- AYNUR AYDIN

Türk şarkıcı ve şarkı yazarı Aynur Aydın, 15 Aralık 1985'te Münih, Batı Almanya'da doğdu. 10 yaşlarında şarkı söylemeye başladı ve ilk tecrübelerini çocuk ve gençlik tiyatro sahnelerinde topladı.

4- SİMGE SAĞIN

Güzel sanatçı Simge Sağın 1981 yılında İstanbul Şişli Kurtuluş Mahallesi'nde dünyaya gelmiştir, burcu Aslan'dır. Müzisyen babanın evladı olarak küçüklük yaşlarından itibaren müzik ile iç içe yetişmiştir. Anne tarafından Arnavut kökenli olan başarılı sanatçı baba tarafından ise aslen Amasya'lıdır.