Atlas Sinema Müzesi'ne övgü: 'Hayallerimize kavuştuk'

Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı İstanbul Beyoğlu'ndaki tarihi Atlas Sineması ve Sinema Müzesi'nin gecesinde Hollywood yıldızları ve ünlü isimler kırmızı halıda boy gösterdi.

Recep ASLAN

Restorasyonu tamamlanan Beyoğlu'ndaki tarihi Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla ziyarete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da hazır bulunduğu açılışa yıldız yağmuru yağdı. 2 yıl süren hazırlık ve restorasyon çalışmalarının ardından halka açılan Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi'yle ilgili Ediz Hun, "Bu tarz çalışmaların yalnız İstanbul'da değil birçok şehirde kalıcı hale getirilerek yapılmasını temenni ediyorum. Daha henüz görmedim sizler gibi ben de ilk kez göreceğim" dedi.

SİNEMA ADINA BÜYÜK GURUR

Oyuncu Hülya Koçyiğit ise mutluluğunu, "Türk Sineması adına, Türk sinemaseverleri adına, gerçekten çok uzun yıllar hayaldi, bizim için böyle bir müze. Cumhurbaşkanımızın engin vizyonu sayesinde bugün gerçekten gurur duyacağımız bir sinema müzesine kavuştuk" sözleriyle dile getirdi.

HOLLYWOOD YILDIZLARINDAN KUTLAMA

Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a Kültür ve Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy ve eşi Pervin Ersoy ile Jason Statham, yönetmen Guy Ritche, oyuncu Josh Harnett'in de aralarında bulunduğu Hollywood yıldızları tarafından doğum günü sürprizi yapıldı.