Atiye: ''Sürekli başarılı olmak stres yaratıyor''

Dokuz yıl önce çıkardığı albümün ardından müziğe ara veren Atiye, ‘Deli İşi'yle listelere geri döndü. Genç şarkıcıyla evliliğini, kızı Ferah Feza'yı ve müzik sektörünü konuştuk.

RECEP ASLAN

Müzik dünyasına neden ara verdiniz?

Bu tamamen pandemi nedeniyle oluşan bir ara oldu. Aslında pandeminin ilan edildiği gün biz klip çekimindeydik. Bir anda her şey değişti. Psikolojik olarak zor bir süreçti. Böyle bir dönemde çıkış yapmak yerine enerjisi daha güzel bir zamanda çıkalım dedik ama sürecin bu kadar uzayacağını biz de tahmin edemedik. Açıkçası bilinçli bir ara olmadı.

Aynı zamanda o dönem kızınız oldu.

Evet ona da vakit ayırdım. Kızımla birlikte bahçede zaman geçirdim. Ağaçlar ve bitkiler hakkında daha fazla bilgiye sahip oldum. Eskiden beri doğayı severim. Aramızda güçlü bir bağ oluştu

Peki 'Deli İşi'ne gelen tepkiler ne yönde?

Tam 'Deli İşi' oldu. Müzikal olarak Türkiye'de yapılan pop müziğin üzerinde güç lü soundu ve lirikleri olan bir albüm oldu. Rap şu anda çok revaçta. Bizim gibi müzik yapanlar son dönemde iyi işler ortaya çıkarmaya başladı. Pop müzikteki duraklama döneminin yeniden yükselişe geçmesine katkı sağlayacak bir albüm yaptık.

İŞİMDE TAVİZ VERMEM

Daha önce bir röportajınızda 'şarkı sözlerimi babam yazıyor' demiştiniz. Yeni albümünüzde süreç nasıl gelişti?

Babamla ortak yaptığımız şarkılarımız çok ses getirdi. 'Dondurma', 'Ya Habibi' gibi. Yeni albüm için de istedim ama bu aralar iş yoğunluğundan dolayı o ilham pek gelmiyormuş. Yoksa sürekli istiyorum babamdan bana şarkı yazmasını. Ancak eşim Erol (Sebebci) besteleri ve düzenlemeleriyle katkı sağladı.

Kariyerinizde taviz vermeyeceğiniz şey ne olurdu?

Sağlam adımlarla ilk günden beri kendi kararlarımla ilerledim. Çocukluğumdan beri ne istediğimi biliyordum. Ve ona doğru ilerlerken donanımlarımı da öyle oluşturdum. O yüzden taviz vermem gereken olaylarla hiç karşılaşmadım.

Renkli bir dünyanın içerisindesiniz. Bu hayat size neler hissettiriyor?

Duygusal olarak sürekli dalgalanmalar yaşıyoruz. Hep iyi olmak, hep güzel olmak ve başarıyı devam ettirmek zorunda olmak stresli bir hal içinde olmanızı sağlıyor. Alkış, şarkının sevilmesi, hep bir ağızdan söylenmesi... İşte bunlar tüm yorgunluğunuza değiyor. Bir maç bitiyor ve sonra diğer maç için hazırlıklar başlıyor.

Sahnede olmak nasıl bir duygu?

Büyülü. Bulutların üstünde. Şarkı söylerken ve dans ederken en yalın halinizle binlerce göz tarafından takip ediliyorsunuz. Bilinçli bir transa geçme hali.

SOSYAL MEDYADA DİKKATLİYİM

Sosyal medyayla aram çok iyidir. Çalıştığım bir ekip var ama genelde kendim kullanıyorum. Her şeyin anlık olarak karşılığını alıyorsunuz. Şarkılarımın challenge olması ve dünya viral listelerine özellikle tiktok'ta yer almasından son derece mutlu oldum. Hiçbir zorbalıkla da karşılaşmadım. Dikkat ediyorum post ve video paylaşımı yaparken.

TATLI VE SÜT HAYATIMDA YOK

Bu kadar dinamik olmamı sağlayan az yemek, düzenli hayat, kaliteli uyku ve spor. Sigara hiç içmem. Yediğimiz her şey organik. Az et, balık ve bolca yeşil ve renkli besinleri tüketiyorum. Tatlı ve süt ürünlerini tüketmiyorum. Bol su içerim. Bitki çayları içiyorum. Dengeli ve kararında yiyerek yaşıyorum. Uzun uzun yürüyüşler yaparım. Tabii ki spor da hayatımın bir parçası...

KIZIM BENİM DÜNYAM

Annelik konusundaki duygularımı ballandıra ballandıra anlatmaktan hoşlanmıyorum. Çünkü çok özel duygular. Çocuk İsteyen var, istemeyen var, isteyip bir sebepten sahip olamayan var. Böyle bir hassasiyetim var. Tek diyebileceğim isteyen herkese Allah nasip etsin. Ferah Feza benim dünyam, her şeyim.