Asuman Dabak'tan o oyunculara sert sözler: ''Takipçin var ama oyuncu değilsin''

Usta oyuncu Asuman Dabak, sosyal medyada yüksek takipçileri olup dizi ve filmlerde oyunculuk yapmaya başlayanlara sert sözler ile yüklendi. Akşam TV'de Hüsna Köşger'e konuşan Asuman Dabak, ''3 milyon 5 milyon takipçin var diye sen Kafka'yı kahve markası zannedersen, ıslak 46 numara dede terliğiyle ağzının ortasına vurmak geliyor benim içimden'' sözleri ile sosyal medya fenomeni oyunculara tepki gösterdi.

Akşam

Hüsna Köşger

Asuman Dabak, sosyal medyada takipçisi var diye oyunculuğa geçiş yapanlar ve dizi ve filmlerde oyuncu seçimi yapılırken sosyal medya takipçi sayılarına bakılması konusuna tepki gösterdi. Şimdilerde Mükemmel Eşleşme dizisinde Firuze rolüyle yer alan Asuman Dabak, sosyal medya fenomeni olup oyunculuk yapmak isteyenlerin de oyunculuk üzerine belirli eğitimler alması gerektiğini söyledi. Akşam TV'de Hüsna Köşger'in sunduğu Dizikotek programına konuk olan Asuman Dabak, "Artık günümüzde roller biraz değişti gibi. Reyting değil de sosyal medyanın tepkileri bir projenin sevilip sevilmeyeceği, devam edip etmeyeceğinde karar merci görülüyor. Siz buna katılıyor musunuz? Eskiden reyting eleştirildi, reyting ölçütü mü bunu belirleyecek denirdi. Şimdi iş biraz artık sosyal medyaya kaydı gibi mi sizce?" sorusuna şu cevabı verdi:

TAKİPÇİN VAR AMA AKTÖR DEĞİLSİN

"Keşke kaymasa diyoruz tabi ki. Bir aktörün önce oyunculuğu öne çıkmalı ama kaç takipçisi var diye tuhaf bir algı geliştiriliyor. Biz bundan son derece rahatsızız. Tabi ki onlar da bu işlerin içerisine dahil olabilirler ama önce eğitimlerini alsınlar. Benim 3 milyon 5 milyon takipçim var bu dizi tutar diye bir algı son derece yanlış. Ha belki rastlantılar da olabilir, o iş yürümüştür. Ama etrafındaki ekip ve kadrosu çok iyidir. O zaman konservatuvarları kapatalım, oyunculuk derslerini temel eğitimleri kaldıralım yok edelim ortadan. Herkes bassın parayı bir yerlerden, sosyal medyacılardan da takipçi satın alınsın. 5 milyon 10 milyon takipçi ile sinemalar çekelim diziler yapalım, bu son derece yanlış bir mantık. Bakıyorsun elini ayağını koyacak yer bulamıyor zaten. E takipçin var ama aktör, oyuncu değilsin kamerayı bilmiyorsun. Küçümsemek istemiyorum tabi ki kimseyi ben, ötekileştirmekten yana değilim. Sosyal medyada çok popüler olabilirsin, oyunculuğu kafana takabilirsin; git bunun eğitimini al. Uğraş, sonra gel biz seni ayakta alkışlayalım. Yani bunun bütün bileşenlerini bir araya getirip yapabiliyorsan zaten şapka çıkarırız. Kimsenin sana söyleyecek bir şeyi yok. Ama 3 milyon 5 milyon takipçin var diye sen Kafka'yı kahve markası zannedersen, hani ıslak terlikle 46 numara dede terliğiyle ağzının ortasına vurmak geliyor benim içimden. Olmuyor! Olmuyor! Yani bu sadece takipçi ile sosyal medya ile yürüyecek bir merci değil; bu sanat, bu oyunculuk, bu aktörlük bu bambaşka bir şey."