Aşk-ı Memnu'nun Süleyman Efendisi'ydi... Rana Cabbar cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı

Aşk-ı Memnu dizisinde oynadığı Süleyman Efendi rolü ile özdeşleşen usta oyuncu Rana Cabbar, geçtiğimiz günlerde vefat etmişti. Rana Cabbar, Şişli Katolik Ermeni Mezarlığı'nda yapılan törenle toprağa verildi.

Hüsna Köşger

Rana Cabbar, tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti. Usta oyuncu Rana Cabbar, Şişli Katolik Ermeni Mezarlığı'nda yapılan törenle toprağa verildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; "Aşk-ı Memnu", "Yaprak Dökümü", "Pars Narkoterör", "Kadın" ve "Hercai" adlı dizilerde canlandırdığı unutulmaz rollerle tanınan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Cabbar Cabbar'ın naaşı, ailesi, dostları ve sevenlerinin katıldığı törenin ardından defnedildi.

Oyuncu Altan Erkekli törende AA muhabirine, Cabbar'la 1975 yılında Ankara Sanat Tiyatrosunda tanıştığını belirterek, "Onların ellerinde büyüdüm, ağabeyimiz, hocamız, ustamızdı. Hayatın içinde dolu dolu yaşayan sevgi dolu bir insandı. Tiyatro için emeği çok fazladır. Yalnız olmayı tercih etti. Hüzünlü bir vedaya geldik bugün." dedi.

Aşk-ı Memnu'da beraber rol aldığı Gülsen Tuncer ise Cabbar'ın kendine has bir insan olduğunu vurgulayarak, "Çok acı duyuyorum, çok zarif, kibar insan olarak çok önemli bir insandı oyuncu olarak da çok değerliydi. Onunla çalışmak bir ayrıcalıktı, çok iyi yetişmiş bir oyuncuydu etik değerleri vardı. Yani ülkemiz çok değerli bir yurttaşını kaybetti." ifadelerini kullandı.