'Aşı olun, sahnede buluşalım'

'Siz de aşı olun, normalleşelim' Aşı tanımlamasının ardından vakit kaybetmeden sağlık merkezlerinin yolunu tutan ünlü isimler, tam normalleşme hayali kuran vatandaşlara bu çağrıyı yaptı.

BİLGEN BÜLBÜL COŞKUN

Koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama hız kazandı. Ülkemizde günlük uygulanan doz 32 milyonu aştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önümüzdeki hafta 4.2 milyon daha BioNTech aşısının geleceğini açıkladı. Kısıtlamaların esnetildiği bu dönemde, kültürel etkinliklerin de tekrar düzenlenebilmesi için müzisyenler, tiyatrocular, film ve dizi prodüksiyon ekipleri öncelikli grup olarak tanımlandı. Aşı müjdesini alan ünlü isimler, randevularını alarak önceki gün ilk doz aşılarını olmaya başladı. Bu vesileyle sahnelere ve setlere daha rahat dönebilecek olan müzisyenler ve oyuncular, aşının sağlayacağı toplumsal bağışıklıkla özgür günlerin daha yakın olduğunu belirterek, vatandaşlara aşı olmaları konusunda 'birlik' çağrısı yaptı.

Gülşen: "Umarım ışık görünmüştür ve bu zor günler bizim için bitmek üzeredir. İşlerimizin başına dönebileceğimizi bilmeye çok ihtiyacımız var. Seyircimize ve sahnelerimize kavuşmak için gün sayıyoruz."

Muazzez Ersoy: "Ben yaş grubuma sıra geldiği zaman aşımı oldum... Temennim en kısa sürede salgının ülkemizin gündeminden çıkması; ekmeğini müzik sektöründen eğlence sektöründen; sanat sektöründen kazananların işlerine dönebilmesi... Ülkeme ve devletime güveniyorum."

Derya Uluğ: "Kültür sanat sektörü 15 aydır çok zor durumda. Dilerim en kısa sahnelere de döneriz ve ekiplerimize karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirebiliriz. Aşının gelmesi bize bunun müjdecisi gibi oldu."

Merve Özbey: "Dün itibarıyla aşımı oldum. Bunca zamandır canla başla çalışan sağlık personelimize ve Bakanımız Fahrettin Koca'ya teşekkürler. Dilerim bekleyen herkes en kısa zamanda aşıya kavuşur. Ardından da bir an önce, sağlıklı bir şekilde sahnelerimiz açılır ve sevenlerimizle buluşuruz."

Şebnem Bozoklu: "Aşımın ilk dozunu oldum. Tüm yaş ve meslek grupları bir an önce aşılarını olsun."

Yalın: "Müzisyenlerin aşılanabilmesi için emek veren herkese teşekkür ederim. En kısa zamanda herkesin aşıya ulaşabilmesi umuduyla!"

Alina Boz: "Aşımızı olduk. Teşekkürler Sağlık Bakanlığı. Sağlıklı günlerimizi hayal ediyorum."

Bengü: "Umarım uzun zamandır ayakta kalmaya çalışan sanat, etkinlik ve müzik sektörü de tez zamanda eski günlerine kavuşur. Sahnesine, müziğine ve dinleyicisine aşık olan bizler de bir an önce ait olduğumuz yere, sahnelerimize dönebiliriz."

Burcu Kara: "Kovid geçirdiğim için aşı olamıyorum ama aşılanıp, bir an evvel hayatımıza devam etmemiz gerekiyor. Endişeyle yaşamaktansa aşı olmalıyız."