Arka Sokaklar'ın Rıza Baba'sı Zafer Ergin ölecek mi? Arka Sokaklar Rıza Baba dizden ayrılıyor mu?

Ekranların en uzun soluklu dizisi Arka Sokaklar da son aylarda peş peşe yaşanan ayrılıklarla gündemden düşmüyor. Şimdi de dizinin Rıza Baba'sı Zafer Ergin'in Arka Sokaklar'dan ayrılacağı öne sürüldü. Arka Sokaklar Rıza Baba dizden ayrılıyor mu? Arka Sokaklar'ın Rıza Baba'sı Zafer Ergin ölecek mi? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kanal D'nin 16 sezondur kesintisiz olarak devam eden dizisi Arka Sokaklar da adeta yaprak dökümü yaşanıyor. Yapımcılığını Türker İnanoğlu'nun üstlendiği yönetmenliğini ise Orhan Oğuz ve Kerem Saka'nın yaptığı Arka Sokaklar dizisinin yeni sezonunda bir çok isim veda etti. Fenomen dizinin en önemli karakterlerinden biri olan Rıza Baba'nın (Zafer Ergin) diziden ayrılma iddiaları ise gündeme geldi.

ARKA SOKAKLAR RIZA BABA DİZDEN AYRILIYOR MU?

Arka Sokaklar dizisinde Rıza Baba rolüne hayat veren Zafer Ergin'in diziden maddi nedenlerle ayrılma kararı aldığı iddia edildi. Sosyal medyada yankılanan iddiaya göre Zafer Ergin, yapılacak olan bir operasyonda yaralı olarak hastaneye kaldırılacak ama hayat mücadelesi veremeyecek kadar yorgun olacak ve diziden ayrılacak.

ZAFER ERGİN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Zafer Ergin, 30 Ağustos 1942 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Sanat Tarihi bölümünden mezun oldu. Ankara Deneme Sahnesi'nden yetişen ve 1961 yılında Devlet Tiyatrosu ailesine katılan Zafer Ergin, 1983 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan, İstanbul Devlet Tiyatrosu'na geçiş yapmıştır.

1988 yılına kadar İstanbul Devlet Tiyatrosunda oyuncu olarak görev alan Zafer Ergin, 1998-1990 yılları arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmenliği görevini üstlendi ve 2005 yılında Devlet Tiyatrosu'ndan ayrıldı. Ergin Devlet Tiyatrosu ile 60 dan fazla oyunda sahne aldı. Konuk olarak İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde müzikallerde görev alan Zafer Ergin birçok radyo oyununda da görev üstlendi.

1970'li ve 1980'li yıllarda TRT televizyonunda yayınlanan pek çok yabancı film ve dizide dublaj yapmış; çok sayıda yerli dizi ve sinema filminde de Cüneyt, Arkın, Ahmet Mekin, Tarık Akan, Mahmut Hekimoğlu gibi aktörlerin seslendirmesini gerçekleştirmiştir.

Zafer Ergin, Melek Baykal'la 1975 senesinde evlenip dört yıl sonra boşanmıştır. 1987 yılında ise Binnaz Ergin ile evlenmiştir.

Zafer Ergin, Kanal D ekranlarında 2006 yılından beri yayınlanmakta olan Arka Sokaklar dizisinde Emniyet Müdürü Rıza Aksu karakterine hayat vermektedir.