Arif Sağ’la dostluğum bitmiştir!

Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği Başkanlığı (MESAM)’dan istifa eden Orhan Gencebay kendisi için 'Ona artık güvenmem' diyen Arif Sağ'a sert yanıt verdi.

MESAM'DA SULAR DURULMUYOR

Orhan Gencebay’ın MESAM’daki istifasının ardından toplulukta bulunan Fuat Güner, Ahmet Selçuk İlkan, Suat Suna ve Recep Ergül de istifa etti. Basın toplantısı yapan Gencebay sert açıklamalarda bulundu:  

MEZHEP SORUNU YOK

- Mesam’da yaşanan sorun, asla mezhep veya etnik köken sorunu değildir. Ancak her genel kurul öncesi olduğu gibi, birileri bütün kutsal değerlerimizi seçime malzeme yaptı. 

- MESAM Telif Birliği şu anki yönetim şekliyle, bilgi yetersizliğiyle, sorunların üstüne gidememesiyle, eser sahipleri için hiçbir yararlı çalışmalar yapamayacak durumdadır. 

- Ortada hiçbir mücbir sebep olmamasına rağmen, MESAM 15. Olağan Genel Kurulu'nun tarihi değiştirilmiştir. Toplantı 18 Mart Çanakkale Zaferimizin yıldönümüne alınmıştır. O gün eser sahibi birçok arkadaşımız etkinliklerde görev aldıkları için katılamadı. Bu 'iyi niyetli' bir karar değildir.

HESAPLARINA PARA ALDILAR

- MESAM hukuk biriminde 2016 ve 2017 yıllarında yaşananlar, tam bir rezalettir. Avukatlardan biri zimmetine para geçirmekten, bir diğeri MESAM’ın önemli bir davasına girmemekten, bir diğerinin ise erkek arkadaşı (Üye V.A adlı şahıs) MESAM’ı basarak çalışanları tehdit ettiği için 3 kişinin görevine son verilmiştir. 

Yönetim kurulundan 4 kişi daha önceki gün istifasını sundu.

Söylediklerimin arkasındayım

 Arif Sağ yarım asırdan fazladır dostumdu, fakat bu dostluk artık bitmiştir. Son zamanlarda basına verdiği demeçlerde, son derece saygısız ve gerçek dışı saçma sapan, art niyetle verdiği bilgilerden dolayı bu dostluğu kendisi bitirmiştir. u Yönetim Kurulu'na hitaben yazdığım 3 sayfalık dilekçemdeki bütün söylediklerimin arkasındayım.

MİLYONLARCA TELİF KAYBIMIZ VAR

- Binlerce üye telif beklerken, tam 10 yıldır mevcut haklarımızın dahi takip edilmediği için milyonlarca telif kaybımızın olduğunu tespit ettik. 

-Yönetim kurulu üyesi olarak görev yaparken hep aynı kişi tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğrayanlar oldu.  

- Basiretsiz ve iş bilmez yöneticiler nedeniyle maalesef doğru dürüst çalışmalar yapılamamaktadır.  

- Birçok sanatçının sağlık güvencesi ve emeklilik hakları yoktur. Türk Müziği asimilasyonla karşı karşıyadır.