Aras Bulut İynemli'den Atatürk için ''edebimden, adabımdan sustum'' açıklaması!

Aras Bulut İynemli rol aldığı Atatürk dizisinin Disney'de yayınlanmama kararı için susmayı tercih etmişti. Tepkiler sonrası ilk kez konuşan Aras Bulut İynemli, ''Edebimden, adabımdan sustum'' ifadesini kullandı.

Aras Bulut İynemli rol aldığı Atatürk projesinde Mustafa Kemal Atatürk'ü oynamıştı. Proje için Disney Plus'ta yayınlanmama kararı verilmiş, bu dönemde başrol Aras Bulut İynemli'nin herhangi bir açıklamada bulunmamış ve tepkilerin odağına yerleşmişti. Candaş Tolga Işık'ın programına konuk olan Aras Bulut İynemli, neden o dönem herhangi bir tepki vermediğine yönelik soruya cevap verdi.

İynemli şu cevabı verdi:

"Sen son 3 ay kala 'Ben yokum' diyorsun kırılmaz mıyım sana kızmaz mıyım, bir de söz konusu Atatürk. Herkes tepkisini başka türlü dile getirir, ben işin içindeki kişi olarak tepkimi bu şekilde dile getirdim. Ne zaman biraz daha kişiselleştirilmeye başladı o zaman cevap verdim. Ne yaptıysam kararlı, bilerek yaptım."

"Ben 14 senedir bu işi yapıyorum ,çok tecrübeliyim diye konuşmuyorum ama benim bir yolum var o yolda da kendime göre kendi bildiğim kendi sahiplendiğim şekilde verdim kararlarımı aslında. Susma değil, 'Korkaklığından sustu' ya da 'Sözleşmesi vardı sustu' dendi; edebimizden adabımızdan da susuyoruz, anamızdan babamızdan böyle öğrendik biz."