Aralarında Lindsay Lohan ve Jake Paul da var... Ünlü isimlere 'kripto para reklamı' suçlaması

Dünyaca ünlü 8 isme ABD'li piyasa düzenleyicileri tarafından kripto para soruşturması kapsamında suçlama yapıldı. Suçlanan isimler arasında Lindsay Lohan ve Jake Paul da yer alıyor. İkiliden konuya ilişkin açıklama gelmedi.

Lindsay Lohan ve Jake Paul gibi ünlü isimlerin aralarında yer aldığı kripto para şirketlerinden para aldıklarını açıklamadan, sosyal medya hesaplarında reklam yapmaları başlarını yaktı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) suçlamaları geçtiğimiz çarşamba günü duyurdu.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Lohan ve Paul, suçlu olduklarını kabul etmeden yetkili makamlarla anlaştı. Komisyon, sekiz ünlünün, TRX ve BTT'nin reklamını yaptığını ancak bundan para aldıklarını açıklamadıkları için suçlandıklarını duyurdu.

Diğer altı ünlü isim arasında, Amerikan popüler kültüründe tanınan Soulja Boy, Austin Mahone, Kendra Lust, Ne-Yo ve Aliaune Thiam yer alıyor. Soulja Boy ve Mahone dışındaki tüm ünlü isimler, yetkili makamla toplamda 400 bin dolara karşılık gelen bir anlaşma yaptı.

Lindsay Lohan, bir paylaşımında takipçilerine bu kripto para firmalarına yatırım yapma çağrısında bulundu. İkamet adresi olarak Dubai'yi gösteren Lohan'in toplamda 40 bin dolar ödediği kaydedildi. YouTuber olan Jake Paul'a ise 100 bin dolarlık ceza kesildiği belirtildi.