Angelina Jolie, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi hakkında yazı kaleme aldı: Bir Amerikalı olarak utanıyorum

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi olan dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie, son dönemde Afganistan'da yaşananları değerlendirirken ABD'nin çekilmesi hakkında konuştu. Jolie, ABD'nin ''sıvışıyor gibi göründüğünü'' söylerken ''Bir Amerikalı olarak utanıyorum'' dedi.

Dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie, Time Dergisi için kaleme aldığı makalede, ABD'nin Afganistan'dan çekilme süreci hakkında düşüncelerini aktardı.

"BU ŞEKİLDE BİTMEMELİYDİ!"

ABD'nin Afganistan'dan çekilerek Taliban'ın kontrolüne geçmesinin ardından ülkesinin "sıvışıyor gibi göründüğünü" ifade eden Jolie, "Afganistan'daki savaşla ilgili görüşleriniz ne olursa olsun, muhtemelen bir konuda hemfikiriz: Bu şekilde bitmemeliydi!" dedi.

Angelina Jolie, Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'nde yaralı asker ve kadınlarla görüştüğünü de aktarırken, "Afgan halkının temel hak ve özgürlükleri kazanmasına yardım etmenin bir parçası olmaktan ne kadar gurur duyduklarını" ifadelerine yer verdi.

"Bunca akan kan, çaba, fedakarlık ve zamandan sonra Amerika, bu geçişi kontrollü bir şekilde planlama iradesinden yoksun görünüyor." diyen ünlü oyuncu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Asla kolay veya mükemmel olmayacaktı ama daha iyi, daha düzgün ve daha güvenli olabilirdi."