Amerika'da yer yerinden oynadı! Heather Morgan, 4,5 milyar dolarlık Bitcoin çaldı

ABD'li rapçi Heather Morgan, yaptığı olayla adeta Amerikan basınını salladı. Kendisine ''Wall Street'in Timsahı'' adını veren Heather Morgan'ın çaldığı Bitcoin'in değeri dudak uçuklattı. Morgan, 4.5 milyar dolarlık bir kripto para servetini aklamakla suçlandığı ile gündeme geldi.

2016'da Bitfinex borsasının hacklendiği esnada 31 yaşındaki ABD'li rapçi Heather Morgan ile Ilya "Dutch" Lichtenstein'in Bitcoin üzerinden 4.5 milyar dolarlık bir kripto para servetini aklamakla suçlandığı ile gündeme geldi.

New York'taki Wall Street'te yaşayan çift, iddiaya göre kripto para borsasına yapılan bir hacker saldırısı sonrasında 119,754 Bitcoin'i, Rusya ve ABD çifte vatandaşı olan kocanın kontrolündeki dijital bir cüzdana aktardı. Hırsızlık sırasında 119,754 Bitcoin, yaklaşık 71 milyon dolar değerindeydi ve yıllar içinde kripto para değerinin artmasıyla şu anda 4.5 milyar doları buluyor. Federal yetkililer, çalınan Bitcoin'in yaklaşık 94,000'ini, tahmini değeri 3.6 milyar dolar olan bir miktarı kurtarmayı başardı.

Yetkililere göre hükümet, çalınan paraları hak sahiplerine iade etmeye çalışacak. Çift, Salı sabahı Manhattan'da gözaltına alındı. Lichtenstein takip edilebilir GPS ile 5 milyon dolarlık bir teminatla serbest bırakılırken, Morgan aynı hükümle ancak 3 milyon dolarlık bir teminatla serbest bırakıldı.