Amber Heard ile Johnny Depp davasında flaş gelişme! Talebi reddedildi

İftira davası sonucunda Amber Heard'ün, eski eşi Johnny Depp'e 10 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi. ABD'de Virginia Temyiz Mahkemesi, Amber Heard'ün eski eşi Johnny Depp'e ödeyeceği tazminatın iptali yönündeki başvurusunu reddetti.

Boşanmalarının ardından birbirlerine karşılıklı olarak "iftira" davası açan oyuncu çift, Johnny Depp ile Amber Heard arasında gerilim giderek tırmanıyor. 'Taciz' ve 'iftira' davasında jürinin 1 Haziran'da açıkladığı karara göre Amber Heard, eski eşi Johnny Depp'e 15 milyon dolar tazminat ödeyecek. Kararın iptali ve usulsüz yargılama kararı verilmesi talebiyle Heard, mahkemeye başvurmuştu. Davada yeni bir gelişme yaşandı.

Heard'ın avukatları, karalama davası sonucunda suçlu bulunan ünlü oyuncuyu temize çıkarmak için mahkemeye 43 sayfalık bir önerge sunmuştu. Mahkemeye sunulan belgelerde, Johnny Depp'in karalama davası esnasında yalnızca iddialar üzerinden ilerlediği ifade edilirken aynı zamanda 15 kişi jüri üyesinin yasal yollardan seçilmediğini de iddia etmişti.

BBC'de yer alan habere göre; Virginia mahkemesi yargıç Penney Azcarate, Heard'ün başvurusunu reddederek, özellikle jürinin kimliğinin yanlış tespiti konusundaki iddiaların davayla ilgisinin olmadığını, jürinin önyargılı olduğu yönündeki iddianın ise Heard tarafından kanıtlanamadığını belirtti. Karar metninde şu ifadelere yer verildi:

"Jüri üyesi incelendi, tüm jüri ile birlikte oturdu, tartıştı ve bir karara vardı. Mahkemenin elindeki tek kanıt, bu jüri üyesi ve tüm jüri üyelerinin yeminlerine, mahkemenin talimatlarına ve emirlerine uydukları yönündedir. Bu mahkeme, jürinin yetkili kararına bağlıdır."