Takipçi polemiği büyüyor! Akşam TV'nin röportajı magazin gündemini belirledi

Şimdilerde TRT1'de ekrana getirilen Tövbeler Olsun dizisinde rol alan ünlü oyuncu İpek Tuzcuoğlu, Akşam'a özel açıklamalarda bulundu. ‘Ekranlardaki başarı maalesef Instagram takipçi sayısı, güzellik ve gençlikle değerlendiriliyor. Takipçisi iki milyon, üç milyon olan oyuncu için ‘bu başarılı' algısı var. Maalesef sektörde takipçi sayısına göre rol dağıtıldığı oluyor' diyen başarılı oyuncu açıklamaları ile dikkat çekti. Akşam TV'nin yaptığı bu röportaj magazin gündemine oturdu. Birçok ünlü oyuncu da konuyla ilgili açıklama yaptı.

TRT1'de yayınlanan Tövbeler Olsun dizisinin başrol oyuncusu İpek Tuzcuoğlu'nun Akşam TV'den Yasemin İlan'a verdiği röportaj magazin gündemine bomba gibi düştü. Usta oyuncunun 'Sosyal medyada 2 milyon-3 milyon takipçisi olan oyuncular kendilerini kaf dağında görüyor. Başarı sosyal medyayla ölçülüyor. Yapımcılar da rolleri dağıtırken takipçi sayısı çok olanlara öncelik veriyor" sözleri televizyon dünyasını karıştırdı.

Oyuncu Bestemsu Özdemir de İpek Tuzcuoğlu'na hak verdiğini söyleyerek 'Takipçi sayısının çok olması o oyuncunun başarılı olduğu anlamına gelmemelidir. Sadece bin takipçisi olup çok başarılı olan oyuncular var. İki, üç yıldır hayatımızda olan Instagramla başarıyı değerlendirmemeliyiz" dedi. Instagram'da 413 bin takipçisi olan Bestemsu Özdemir'in 'Biz bu işi ruhumuzla yapıyoruz. Kriterimiz bu olmamalı' demesi yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Show Tv'de yayınlanan Cumartesi Sürprizi konuyu diğer ünlü isimlere de sordu. Burcu Esmersoy, 'Takipçi sayısına göre isim seçenler eğer marka ise bu normal ama bir diziden ya da filmden bahsediyorsak hoş değil, oyuncu olanlara daha çok iş imkanı sağlanmalı" dedi.

GERÇEK OYUNCULAR HANCI, YÜKSEK TAKİPÇİLİLER YOLCU

Sosyal medyada 6 milyon takipçisi olan oyuncu Barış Arduç, polemiğe dahil olmak istemediğini söyledi.

Usta oyuncu Hale Soygazi ise bu iddiaya katılmadığını dile getirdi. Soygazi, 'Yok öyle bir şey inanmıyorum, yapımcıların kriteri bu olamaz' dedi.

Instagram'da 44 bin takipçisi olan Yosi Mizrahi de takipçi sayısının reytinge bir katkısı olduğunu düşünmüyorum. Instagram'da çok fazla sahte hesap var bir de çok fazla çocuk takipçi. Şimdi binlerce çocuk izleyicisi olan bir oyuncunun reytinge ne kadar katkısı olabilir. Gerçek oyuncuların hancı yüksek takipçililerin ise yolcu olduğunu düşündüğünü söyledi.

İpek Tuzcuoğlu'ndan çarpıcı açıklama! 'Başarı Instagram takipçi sayısıyla ölçülmemeli'