Ağlamak da yetmedi! Amber Heard, Johnny Depp'e açtığı davayı kaybetti

Amber Heard, eski eşi Johnny Depp'e açtığı davayı kaybetti. ABD basını, Depp'e 15 milyon dolar ödeyecek Heard'ün davayı kaybetme nedeni olarak ‘çapraz sorguda inandırıcı bulunmadığını' yazdı.

EMRE ÖZTÜRK

ABD'de ikisi de Hollywood film yıldızı olan Johnny Depp ve eski eşi Amber Heard arasında haftalardır süren iftira davası Depp'in lehine sonuçlandı. 7 kişilik jüri heyeti, Depp'i haklı buldu. Heard'ün 2016'da ayrıldığı Depp'e 15 milyon dolar (yaklaşık 247 milyon TL) tazminat ödemesine karar verildi.

İSTİSMARLA SUÇLADI!

6 haftadır ülke gündemini işgal eden davanın jürisi, kadın oyuncunun 2018'de Washington Post gazetesinde eski eşi Depp'i "aile içi istismarı temsil eden halka açık bir figür" olarak nitelendirdiği yazısıyla karaladığına hükmetti. Karar kapsamında Depp de Heard'e 2 milyon dolar (yaklaşık 33 milyon TL) tazminat ödeyecek. Depp, gazetedeki yazı nedeniyle eski eşine 50 milyon dolarlık dava açmış, buna karşılık Heard'ün avukatları da Depp'e 100 milyon dolarlık karşı davayla cevap vermişti. Mahkeme sürecinde Heard, Depp'in kendisine defalarca cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etmişti. Buna karşılık Depp, aslında Heard'ün kendisine fiziksel saldırıda bulunduğunu savunmuştu.

KONSER SONRASI PARTİ

Davanın son duruşması görülürken, Johhny Depp İngiltere'de dünyaca ünlü gitarist Jeff Beck ile birlikte konser verdi. Depp'in konser sonrası da eski aşkı Kate Moss ile buluşarak sahne arkasındaki partide eğlendi. Depp lehine tanıklık yapanlar arasında birlikte oldukları dönemde kendisine şiddet uygulamadığını savunan Kate Moss da bulunuyordu.

'JÜRİ HAYATIMI BANA GERİ VERDİ'

Kararı İngiltere'de öğrenen Depp, yaptığı açıklamada, "Jüri bana hayatımı geri verdi, çok mutluyum" dedi. Deep, Latinceden alıntı yaparak, "Veritas numquam perit (Gerçek asla yok olmaz)" diye de ekledi.

HEARD: BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI

Amber Heard ise kararı, "Bugün hissettiğim hayal kırıklığı kelimelerin ötesinde. Eski kocamın orantısız gücüne ve etkisine karşı koymak için kanıt dağının hâlâ yeterli olmamasına üzüldüm. Bu kararın diğer kadınlar için ne anlama geldiği konusunda da hayal kırıklığına uğradım" sözleriyle yorumladı.

İKİ YIL İÇİNDE BOŞANDILAR

Depp ve Heard, 2009'da "The Rum Diary" filminin çekimlerinde ilk kez tanışmışlardı. 2015 yılında özel bir törenle evlendiler. Aradan geçen bir yılın ardından Heard boşanma davası açtı ve Depp hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı. Çift 2017'de boşandı. Heard 2018'de söz konusu davaya yol açan yazısını Washington Post gazetesinde kaleme almıştı.

İLK DAVALARI BELGESEL OLDU

Johnny Depp ve Amber Heard'ün ilk davası 'Johnny vs Amber' adıyla BluTV'de izleyicilerle buluşuyor. İki bölümden oluşan yapım, çiftin boşanma sürecini ve 2020 yılında İngiltere'de gerçekleşen davayı mercek altına alıyor. Belgeselde uzman avukatlar ve ikiliye yakın isimlerin görüşleriyle birlikte, çiftin kendi çektiği görüntüler de yer alıyor.

MAHKEME ÖNÜNDE ZAFER ÇIĞLIKLARI

Mahkeme boyunca ezici bir çoğunlukla Depp'i destekleyen hayranları, karar duruşmasının yapıldığı salonda yer bulabilmek için geceden sıraya girdi ve karar sonrası sokakta Depp'i alkışlarken Heard'ü yuhaladı.

SOSYAL MEDYAYI SALLADILAR

Davaya 11 tanıkla katılan Depp, kendisi adına ilk savunmasını yaptığı gün TikTok'ta 30 milyon, Youtube'da ise 15 milyon izlenme oranlarına ulaştı. Sosyal mecrada "JusticeForJohnnyDepp" başlığı 7 milyonun üzerinde tıklanma aldı. 29 Nisan tarihinde TikTok'ta "Heard için adalet" başlıklı paylaşım 21 milyon kez, "Johhny Depp için adalet" başlıklı paylaşım ise 5 milyar kez görüntülendi. Newswhip tarafından yapılan araştırmaya göre dava hakkındaki paylaşımlar ABD'de diğer tüm konulardan çok daha fazla gerçekleşti.

HEARD DAVAYI BÖYLE KAYBETTİ! JÜRİ, ÇAPRAZ SORGUDA AMBER'E İNANMADI

The Post'un haberine, Heard'ün davayı kaybetmesinin birçok sebebi bulunuyor. Bunların başında, jürinin Heard'ün verdiği ifadelerin doğru olmadığına inandığı ve özellikle çapraz sorgudaki tavrının inandırıcı olmadığı geliyor. Hakim Halim Dhanidina, Heard'ün güvenirliliğinin kendisine yöneltilen sorular esnasında sarsıldığını dile getirdi. Dhanidia'ya göre özellikle çapraz sorgu esnasında verdiği ifadelerin tutarsız olması davanın kaderini belirledi. Hakim aynı zamanda, Heard'ün şiddet konusunda yalan söylediğini öne sürerek, "Jüriye aşırı tepki verdi. Depp'e zarar vermek için yalan söyledi" dedi.